Advokat til dommer: Drop Breiviks ønske-vidne

En advokat beder nu Oslo Tingrett om at stryge islamisten mulla Krekar fra vidnelisten. Breivik selv har et stærkt ønske om, at Krekar skal vidne.

Islamisten mulla Krekar er indkaldt som vidne i Breivik-retsagen, men nu opfordrer islamistens advokat til at droppe vidnemålet. Det er ellers Breiviks store ønske, at Krekar vidner. (© NRK)

Breivik har set frem til, at islamisten mulla Krekar skal vidne i Oslo Tingrett i næste uge. Massemorderen har selv ytret ønske om, at islamisten skal vidne, fordi han angiveligt vil bekræfte Breiviks syn på forholdet mellem Islam og Europa. Men nu opfordrer islamistens egen advokat, Brynjar Meling, Oslo Tingrett til at stryge mulla Krekar fra vidnelisten.

- Det er vigtigt for ham ikke at skulle møde i retten, for det begynder at ligne et cirkus at stævne vidner, der ikke kommer sagen ved, siger Brynjar Meling til NRK.

Har ikke noget med Europa at gøre

Han uddyber, at mulla Krekar opholder sig i Norge, fordi han er flygtning.

- Han er kurdisk modstandsmand og har ikke noget med Europa og multikulturalisme at gøre, understreger advokaten.

Ifølge Breiviks forsvarer Geir Lippestad er det et stort ønske hos Breivik, at islamisten vidner.

- Krekar har stærke synspunkter og kan kaste lys over, hvordan nogle miljøer tænker. Derfor mener min klient, at mulla Krekar er et vigtigt vidne, forklarer Lippestad.

Hvis Oslo Tingrett stævner mulla Krekar på trods af advokatens opfordring, vil han selvfølgelig stille i retten, siger Brynjar Meling.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter