Tema Terrorangreb i Paris

Advokater vil ikke forsvare hovedmistænkt i Paris-angreb

To franske advokater opgiver forsvaret af den hovedmistænkte i terrorsag fra Paris, fordi han nok ikke vil udtale sig.

Der bliver passet godt på Salah Abdelslam, der er eneste overlevende af de gerningsmænd, der stod bag Paris-angrebet i november. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

De to forsvarsadvokater for den hovedmistænkte i Paris-angrebet i november, Salah Abdeslam, vil ikke længere forsvare ham, siger de i et tv-interview.

- Vi tror ikke, at han vil udtale sig. Vi tror, at han vil bruge sin ret til ikke at udtale sig, siger advokaterne Frank Berton og Sven Mary i et interview med BFMTV.

Salah Abdeslam er den eneste overlevende af de gerningsmænd, der angreb Paris i november og dræbte 130 mennesker.

Terrorangreb i Paris

130 personer blev fredag d. 13. november dræbt ved skud- og bombeangreb seks forskellige steder i Paris. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Han var den mest eftersøgte mand i Europa efter angrebet. Han flygtede til Bruxelles og blev anholdt i kvarteret Molenbeek 18. marts. Samme kvarter som han er opvokset i.

27. april blev han overført til Fleury-Merogis fængslet i det sydøstlige Paris.

Tidligere har Abdeslam talt med de belgiske myndigheder, men over for den franske dommer har han brugt sin ret til ikke at udtale sig.

Salah Abdeslam spillede angiveligt en logistisk rolle under angrebet i Paris. Her lejede han biler og fandt skjulesteder og transporterede de tre selvmordsbombere, der sprængte sig selv i luften ved Stade de France.

Efterforskere mener, at Abdeslam bakkede ud af planer om at sprænge sig selv i luften.

/ritzau/