Æresdrab på dansk kvinde i Pakistan

En 31-årig danskfødt kvinde med pakistansk baggrund blev for 12 dage siden skudt og dræbt i en pakistansk landsby af sin svoger.

(© DR)

En 31-årig danskfødt kvinde med pakistansk baggrund blev for 12 dage siden skudt og dræbt i en pakistansk landsby af sin svoger.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har svogeren tilstået drabet som et "æresdrab", fordi hun ikke havde fulgt hans ordrer. Han og tre andre fra kvindens svigerfamilie er varetægtsfængslet i Pakistan.

Modbydeligt

I en pakistansk politirapport, som Berlingske Tidende er i besiddelse af, beskriver den dræbtes far, at hun har boet hos sin svigerfamilie i landsbyen Kharian i de seneste tre år.

De behandlede hende "modbydeligt", fordi hun ikke kunne få flere børn.

Aftalt med ægtemanden

Han forklarer desuden, at likvideringen var et planlagt komplot, aftalt med kvindens ægtemand, der kom til Danmark for knap ti år siden og fortsat bor her.

Ægtemanden befandt sig herhjemme, da drabet fandt sted, og vicepolitiinspektør Ove Dahl fra Københavns Politi bekræfter, at manden i sidste uge blev anholdt og tilbageholdt i tre dage.

Han blev løsladt, fordi politiet ingen oplysninger har modtaget fra pakistanske myndigheder, erfarer Berlingske Tidende.

Behov for politisamarbejde

Borgerservice i Udenrigsministeriet bekræfter ligeledes drabet på kvinden.

- Det er så let for pakistanere at begå sådanne drab hjemme i Pakistan, fordi det er meget sjældent, at de bliver straffet. Det er derfor helt nødvendigt med et bedre politisamarbejde med lande som Pakistan, siger Unni Wikan, der er antropolog ved Oslo Universitet, til Berlingske Tidende.

FacebookTwitter