Afgørelse om Trumps indrejseforbud ventes i denne uge

Der ventes en afgørelse i appelsagen om Trumps indrejseforbud i denne uge, oplyser domstol forud for høring.

Kvinden Shanez Tabarsi (th) bliver mødt af sin datter i Logan lufthavnen i Boston efter at være rejst fra Iran til USA under den midlertidige suspendering af indrejseforbuddet. (Foto: © Brian snyder, Scanpix)

Der falder næppe en afgørelse i sagen om den amerikanske præsident, Donald Trumps, indrejseforbud i dag.

Det oplyser appeldomstolen i San Francisco i en meddelelse forud for den høring, der begynder til midnat mellem tirsdag og onsdag dansk tid.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Der forventes ikke at falde en afgørelse i dag (tirsdag amerikansk tid, red.), men sandsynligvis i løbet af denne uge, står der i meddelelsen.

Uanset udfaldet i San Francisco kan afgørelsen ankes til Højesteret.

Indrejseforbuddet har været suspenderet siden fredag, hvor en dommer i Seattle i delstaten Washington beordrede et midlertidigt og landsdækkende stop for Trumps kontroversielle foranstaltning.

Statsadvokater fra delstaterne Washington og Minnesota har således udfordret indrejseforbuddet og mener, at det skal ophæves permanent, fordi dekretet har "udløst kaos".

Tre føderale dommere skal derfor tirsdag eftermiddag lokal tid høre argumenterne imod Donald Trumps indrejseforbud for at tage stilling til dets skæbne.

Tirsdagens høring forventes at vare i flere timer og skal gennemføres via en telekonference.

Donald Trump indførte 27. januar et midlertidigt indrejseforbud mod borgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Samtidig udelukkede han syriske flygtninge på ubestemt tid.

/ritzau/