Månedlange protester i Sudan er nu blevet fredet af politiet, mens dele af landets militær aktivt beskytter demonstranterne mod hårdhændede sikkerhedsstyrker.
Demonstranterne kræver præsident og eftersøgt krigsforbryder Omar al-Bashirs afgang, og kan måske få held i deres forehavende.
DR's Afrika-korrespondent forklarer, hvorfor sudaneserne demonstrerer og hvad der er på spil.
Hvad handler protesterne om?
Der er intet i verden, der kan bringe folk på gaden som prisen på brød og benzin.
I december var Sudans pengekasse så tom, at præsidenten så sig nødsaget til at øge prisen på statssubsidieret brød og brændstof.
Det skabte spredte protester, som i første omgang blev kvalt, og præsidenten indførte militær undtagelsestilstand.
Protesterne blussede op igen, og især den seneste uge har tusindvis været på gaden. De kræver præsident Omar al-Bashirs afgang.
Hvem er Omar al-Bashir?
Omar al-Bashir har med hård hånd ledet Sudan i 30 år. Han kom til magten ved et militærkup i 1989.
Han er internationalt efterlyst for folkedrab. Den internationale krigsforbryderdomstol vil have ham dømt for hans rolle i forbindelse med krigen i Darfur.
Han har i hele sin regeringstid været en meget kontroversiel leder. I starten af 1990'erne gav han husly til Osama Bin Laden, og koblingen til islamisk fundamentalisme har placeret Sudan under skrappe amerikanske sanktioner.
De senere år har der været arbejdet hårdt på at bringe Sudan tilbage i det gode selskab. Omar al-Bashir var presset på pengepungen, og både USA og EU har haft meget på spil.
Amerikanerne var især optaget af at få Sudan til at stoppe støtte til terrorister, mens EU var optaget af at få stoppet Sudans rolle som central for flygtninge og migranters vej mod Europa.
USA har nu ophævet sanktionerne, men det har ikke formået at forbedre landets økonomi, som er årsagen til kravet om hans afgang.
Osama bin Laden-forbindelsen
Osama bin Laden boede i Sudan i fem år fra 1991 til 1996.
Den saudiarabiske rigmand havde store forretninger i Sudan, samtidig med at han udviklede sig til terroristen Osama bin Laden.
Bashir kom under stort amerikansk pres for at smide bin Laden på porten, men midt i 1990'erne havde amerikanerne ikke konkrete beviser mod bin Laden, så de ville ikke have ham udleveret til USA.
Bin Ladens hjemland Saudi Arabien ville slet ikke have noget med sagen at gøre, og derfor endte det med at Sudans styre konfiskerede mange af terroristens værdier, og hovedpersonen selv chartrede et fly til Afghanistan.
Hvem er på gaden i protest?
Ansatte på universiteterne, lærere og læger. Fagforeninger, journalister og advokater. Især mange kvinder er gået på gaden.
Sudan er et dybt konservativt muslimsk land, hvor kvinder i flere år har forsøgt at gøre op med den undertrykkelse, de oplever.
Hvert år bliver tusindvis af kvinder straffet på grund af deres påklædning i et land, hvor tørklæder er påbudt.
Hvad nu?
Protesterne startede i december, og det må ses som et svaghedstegn for præsident Omar al-Bashir, at de kun er vokset i styrke.
Demonstranterne kræver en overgangsregering, en helingsproces for landet og demokratiske valg.
Demonstranterne befinder sig lige uden for præsidentens bolig i det militære hovedkvarter, og det ser ud til, at i hvert fald dele af militæret forsøger at beskytte demonstranterne mod præsidentens berygtede sikkerhedsstyrker.
Det ligner "end game" for præsidenten, men han har gennem sine 30 år ved magten, demonstreret en overlevelsesevne ud over det sædvanlige.
Spørgsmålet er, om militæret og oppositionen kan finde fælles fodslag i en grad, så det rent faktisk lykkes dem at få smidt præsidenten på porten.