Afrikas ’yngste milliardær’ er blevet bortført

Det er endnu uvist, hvorfor Mohammed Dewji blev bortført.

Ifølge BBC fandt bortførelsen sted tidligt torsdag morgen, da den 43-årige Mohammed Dewji var på vej hen til et fitnesscenter i Dar es-Salaam for at træne. (Foto: KHALFAN SAID HASSAN © Scanpix)

Den tanzaniske forretningsmand Mohammed Dewji, som ifølge finansmagasinet Forbes er god for omkring 10 milliarder kroner, er blevet bortført af maskerede mænd i storbyen Dar es-Salaam i Tanzania.

- Jeg har talt med hans (Mohammed Dewji, red.) far, og det er sandt, at vores ven Mo er blevet bortført, skriver January Makamba, der er Tanzanias miljøminister og ven af Mohammed Dewji, på Twitter.

- Mohammed har en familie og små børn. Hjælp os, hvis I ligger inde med informationer, som kan hjælpe os med at redde ham, tilføjer han.

Ifølge BBC fandt bortførelsen sted tidligt torsdag morgen, da den 43-årige Mohammed Dewji var på vej hen til et fitnesscenter i storbyen for at træne.

Han havde ingen sikkerhedsvagter med sig, og ifølge øjenvidner skød kidnapperne op i luften, inden de kørte ham væk i en bil.

Det var i Dar es Salaam, at rigmanden blev bortført. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

Tre personer, som menes at have forbindelse til bortførelsen, er ifølge det tanzaniske politi blevet anholdt. To af dem skulle have udenlandsk baggrund, skriver BBC.

Paul Makonda har fortalt nyhedsbureauet AP, at videoovervågning fra hotellet viser, at de to mænd var hvide i huden.

Det er endnu uvist, hvad motivet skulle være.

Mohammed Dewji står i spidsen for koncernen MeTL Group, der producerer alt fra cykler og rengøringsmidler til drikkevarer og olie, og sidste år blev han beskrevet som Afrikas yngste milliardær af Forbes Magazine.

Udover sin forretningskarriere har han også repræsenteret Tanzanias regeringsparti, Chama Cha Mapinduzi, i parlamentet.

Han valgte dog ikke at genopstille ved det seneste valg i 2015.

Rettelse: I en tidligere udgave stod der, at Dar es-Salaam er Tanzanias hovedstad. Det passer ikke. Hovedstaden hedder Dodoma. DR Nyheder beklager.

Facebook
Twitter