Air France nedlægger hvert 10. job

Det store franske flyselskab Air France skærer 5000 stillinger væk for at få økonomien til at hænge sammen.

Over 5000 ansatte i det fransk-hollandske flyselskab stempler næste år for sidste gang. (Foto: Toussaint Kluiters © Scanpix)

De ansatte i Air France bliver færre. Inden år 2014 vil der være nedlagt 5000 stillinger, meddeler flyselskabet i Paris.

Det svarer til 10 procent af arbejdsstyrken, og planen er, at det skal ske ved frivillig afgang, hvis der kan indgåes aftaler om det med fagforbundene.

Der er mere præcist tale om nedlæggelse af 5122 stillinger, fremgår det af den plan, som Air France har fremlagt for at gøre selskabet rentabelt igen.

Krav om jobsikkerhed

Air France er fusioneret med KLM, og det fransk-hollandske selskab har iværksat et omfattende spareprogram, efter at den europæiske flygigant kom ud af 2011 med et underskud på 809 millioner euro - godt seks milliarder kroner.

Efter meddelelsen om nedlæggelsen af de 5000 stillinger steg Air France-KLM-aktien med syv procent.

Den franske stat ejer 15 procent af aktierne.

Der skal nu indledes forhandlinger med fagforbundene om de 5000 arbejdspladser, og her er forbundene klar med i hvert fald et modkrav.

Michel Salomon fra et af forbundene hos flygiganten, CFDT, siger, at forbundene vil forsøge at få ledelsen til at give jobsikkerhed for de tilbageværende.

/ritzau/AFP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter