Aktier i Japan fortsætter nedturen med røde tal

I Japan falder aktierne ved åbningen i dag med over fem procent. Det kan varsle nedgang, når markederne åbner i Europa.

Billede af faldet i det toneangivende Nikkei-indeks på Tokyo Stock Exchange bliver foreviget via en smartphone. (Foto: Toru YAMANAKA © Scanpix)

Rystelserne på de globale finansmarkeder fortsætter med store fald på blandt andet det japanske marked.

Efter flere timers handel i Japan falder det toneangivende Nikkei 225-indeks i Tokyo omkring fem procent, og i Australien falder aktierne mere end to procent.

Det bredere MSCI-indeks med aktier i Asien og Stillehavsområdet - dog uden japanske aktier - falder cirka en procent, og det fald ville ifølge Reuters være større, hvis ikke flere markeder holdt helligdagslukket. Det gælder blandt andet børserne i Shanghai, Hongkong og Seoul.

Samtidig flytter investorerne deres penge over mod mere sikre investeringer. Derfor styrkes Japans valuta, yen, også markant, da yennen har status af såkaldt sikker havn.

Mandag led både de europæiske og amerikanske aktiemarkeder store tab. I Danmark dykkede det toneangivende C20 Cap-indeks med hele 5,4 procent. Det er det største fald, siden indekset blev lanceret i 2011.

Ifølge aktieanalytikere er det vanskeligt at pege på én ting som årsag til aktieudsalget. Mange mener, at det er en kombination af en svag jobrapport i sidste uge fra USA og fortsat usikkerhed om den kinesiske økonomi.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk