Aktivister får nej til kæmpe-klimamarch i Paris

De franske myndigheder vil efter terrorangrebet i fredags ikke tillade en stor march lige før Cop21 om to uger.

Politiet er tydeligt til stede i Paris efter terrorangrebet fredag aften, og nu har regeringen besluttet, at to planlagte marcher ikke må gennemføres. (Foto: LOIC VENANCE © Scanpix)

Paris er i undtagelsestilstand efter attentaterne fredag aften, og derfor får klimaaktivister nej til at afholde et stort optog dagen før klimatopmødet Cop21 går i gang om knap to uger.

Marchen 29. november med start på Place de la République var anslået til at kunne tiltrække flere hundrede tusinde mennesker.

- Regeringen har besluttet ikke at tillade klimamarcher på offentlige gader i Paris og andre franske byer 29. november og 12. december, skriver udenrigsministeriet, som er vært for klimatopmødet, ifølge Le Monde.

Den franske avis erfarer, at myndighederne arbejder på, om man kan tillade et alternativt arrangement.

- Det har været en svær beslutning, og det vil sikkert skuffe nogle af dem, som havde tænkt sig at deltage, men i den aktuelle situation er det påkrævet på grund af sikkerheden, skriver ministeriet.

Meldingen kom ikke uventet for Coalition Climat 21, en sammenslutning af 130 ngo'er, fagforeninger og andre organisationer, som står bag arrangementet.

Situationen har været spændt i Paris efter attentaterne, og myndighederne frygter ifølge Le Monde desuden, at der kan udbryde panik blandt marchdeltagerne, hvis der affyres fyrværkeri eller lignende.

/ritzau/

Facebook
Twitter