Al-Qaeda bekræfter: Leder er dræbt i droneangreb i Yemen

Al-Qaeda bekræfter, at lederen af afdelingen på den arabiske halvø er blevet dræbt.

Nasir al-Wuhayshi, der kaldes næstkommanderende i det globale al-Qaeda-netværk, meldes dræbt af en amerikansk drone. (Foto: US State Department © Scanpix)

Lederen af al-Qaeda på den Arabiske Halvø (Aqap), Nasir al-Wuhayshi, er blevet dræbt i et droneangreb i Yemen, siger lokale kilder tæt på terrornetværket til det tyske nyhedsbureau dpa.Det berkræfter al-Qaeda i Yemen i en video, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Det amerikanske militær har ikke officielt kommenteret historien.10 millioner dollar i dusørNasir al-Wuhayshi menes at være næstkommanderende i det globale al-Qaeda-netværk. Han er på en amerikansk liste over de mest eftersøgte forbrydere og der er udlovet en dusør på ti millioner dollar på ham. Han mistænkes for at have planlagt angreb, der skulle udføres på amerikansk jord.Lokale medier i Yemen skriver også om Nasir al-Wuhayshis død. Nyhedssiden al-Masdar Online skriver, at den har informationer om, at Nasir al-Wuhayshi er blevet dræbt i et droneangreb i byen Mukalla i Hadhramaut fredag.Osama bin Ladens skyggeAl-Wuhayshi er født i Abyan i det sydlige Yemen. Han mødte den daværende al-Qaeda-leder Osama bin Laden i 1990'erne i Afghanistan og blev hans personlige assistent. Han var bin Ladens skygge i fire år ifølge forfatteren Gregory Johnson, der har skrevet en bog om Aqap.Aqap er kendt for blandt andet at have taget ansvaret for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar.Også den enøjede islamistleder Mokhtar Belmokhtar har været mål for amerikanske angreb, og han blev tidligere meldt dræbt i et droneangreb.Belmokhtar er ikke død alligevelMen rygterne om Belmokhtars død er ikke sande, oplyser den libyske gruppe Ansar al-Sharia ifølge Reuters.Ansar al-Sharia bekræfter dog, at syv personer har mistet livet i amerikanske droneangreb i weekenden, men Belmokhtar - som var målet - er ikke blandt dem.Mokhtar Belmokhtar har været meldt dræbt flere gange. Han stod blandt andet bag et dødeligt angreb på et gasanlæg i Algeriet i 2013./ritzau/dpa

Facebook
Twitter