Al-Qaeda håner Kongressens Irak-lov

Terrororganisationen al-Qaedas næstkommanderende kommenterer i en ny video det amerikanske lovforslag, som ville have tvunget USA til at trække sig ud af Irak. Loven viser, at USA har lidt nederlag, siger han.

Terrororganisationen al-Qaedas næstkommanderende Ayman al-Zawahiri håner USA på en ny videopptagelse. (© Scanpix)

Terrororganisationen al-Qaeda kommenterer i en ny video det amerikanske lovforslag, som ville have tvunget USA til at trække sig ud af Irak.

Al-Qaedas næstkommanderende Ayman al-Zawahri siger, at loven viser, at USA har lidt nederlag.

Beklager tilbagetrækning

Han beklager, at en tilbagetrækning vil berøve oprørerne muligheden for at smadre de amerikanske styrker, som han siger er fanget i en historisk fælde.

- Vi beder til Allah om, at de amerikanske styrker først bliver trukket tilbage efter at mellem 200.000 og 300.000 er blevet dræbt. Det vil give USA og Europa en uforglemmelig lærestreg, siger al-Zawahri på videobåndet.

Invitation til Bush

Ayman al-Zawahri håner den amerikansk støttede sikkerhedsplan for Iraks hovedstad Bagdad, og han minder om, at det lykkedes en selvmordsbomber 12. april at komme ind i den særligt sikrede Grønne Zone. Her dræbte han en sunnemuslimsk lovgiver i parlamentets cafeteria.

- Jeg ønsker Bush tillykke med hans sikkerhedsplan. Og jeg vil invitere ham på et glas juice i parlamentets cafeteria, siger al-Zawahri.

Præsident Bush nedlagde i sidste uge veto mod loven, som var vedtaget af begge Kongressens kamre.

Facebook
Twitter