Al-Shabaab bag angreb i Somalia: Viceminister blandt de dræbte

Militante mænd har i dag udført et angreb i Somalias hovedstad. En minister samt 14 andre har mistet livet.

Fem militante mænd har i dag stormet en regeringsbygning i Mogadishu i Somalia og dræbt en minister. Ifølge politiet befinder de sig stadig i bygningen. (Foto: FEISAL OMAR © Scanpix)

15 personer har i dag mistet livet i et under et angreb begået af militante mænd fra gruppen al-Shabaab i Somalias hovedstad Mogadishu.

En af de dræbte er landets vicebeskæftigelsesminister, Saqar Ibrahim Abdallah.

Det oplyser landets politi ifølge Reuters.

Først detonerede en militant mand ifølge politiet en bil med sprængstoffer - og derefter trængte fem bevæbnede mænd ind i en regeringsbygning og dræbte ministeren.

- Den første eksplosion skete ved Beskæftigelsesministeriet. Det var en selvmordsbilbombe, der blev fulgt af skyderi, siger polititalsmand Mohamed Hussein.

Selvmordsbomben blev lørdag udløst lige her. Tæt på en regeringsbygning i Somalias hovedstad. (Foto: FEISAL OMAR © Scanpix)

Ifølge Mohamed Hussein befandt gerningsmændene sig i regeringsbygningen efter drabet på ministeren, mens flere embedsmænd og civile også befandt sig i bygningen.

Den militante gruppe al-Shabaab har taget skylden for angrebet.

Vil indføre sharia-lovgivning

Al-Shabaab har rødder i Somalia og har som mål at indføre sharia-lovgivning.

Gruppen kæmper for at vælte Somalias regering, der har opbakning fra flere vestlige lande.

Og flere gange har medlemmer udført angreb mod Somalias regering, FN-styrker og vestlige nødhjælpsorganisationer i Somalia.

Gruppen er kendt for at have forbindelser til den islamistiske terrorgruppe al-Qaeda og har siden 2008 figureret på en række af vestens terrorlister.

I 2013 angreb medlemmer af al-Shabaab et indkøbscenter i Nairobi, hvor de barrikaderede sig i 80 timer sammen med adskillige gidsler. 67 personer blev dræbt.

To år efter udførte de et angreb i Kenya, hvor de skød og dræbte næsten 150 mennesker ved et universitet.