Al-Shabaab truer med ny terror: Storcenterangreb var kun første akt

Terrorgruppen bag massakren i Westgate-storcentret i Kenya kalder angrebet for 'første akt' i en række af angreb.

Angrebet på et storcenter i Kenya er bare første del af en serie af terrorhandlinger, lover gruppen bag massakren, al-Shabaab. (Foto: © SIMON MAINA, Scanpix)

Kaosset efter terrorangrebet på et storcenter i Kenyas hovedstad, Nairobi, har knap lagt sig, før terrorgruppen bag massakren på 61 civile lover, at der vil følge flere store terrorangreb snart.

På sin officielle Twitterkonto melder al-Shabaab, at de er klar til at følge op med en serie af nye terrorhandlinger.

Al-Shabaab: Nye angreb på vej

- Den tryllebindende optræden af vores Westgate-krigere var uden tvivl gribende, men fortvivl ikke, folkens. Dette var bare starten på første akt, skriver Al-Shabaab på den officielle Twitterkonto i et sprog der henviser til teatrets verden, hvor skuespil ofte kommer i tre akter.

Dermed stiller al-Shabaab selv store forventninger til sit næste angreb, der altså ifølge dem selv bliver endnu mere spektakulært end det forrige.

Siden budskabet om, at al-Shabaab er klar til at angribe igen, har kontoen dog stået stille - formentlig fordi den er lukket af Twitter selv, der længe har kæmpet med at følge med al-Shabaabs mange forskellige Twitterprofiler.

Angrebet i Westgate-storcentret kostede 61 uskyldige mennesker samt seks sikkerhedsvagter i centret livet og varede mere end fire dage.

Siden er det kommet frem, at al-Shabaab planlagde angrebet i over et år, hvor de blandt andet lejede sig ind i en butik i Westgate-storcentret

Stadig savnede efter terrorangreb

Hvorvidt antallet af døde viser sig at være endnu højere, er endnu uklart. Ifølge Kenyas Røde Kors savner man stadig 61 mennesker efter angrebet.

Dette afvises dog pure af den kenyanske regering, der siger at alle døde er fundet efter angrebet:

- Regeringens standpunkt er stadig, at antallet af døde er 67, hvorad de 61 er civile og seks er sikkerhedsofficerer, siger indenrigsminister Joseph Lenku til Capital News i Kenya.