Alarm i England: Vi løber tør for øl

Midt i sommervarmen og VM-feberen oplever briterne problemer med ølproduktionen.

En god engelsk 'pint' kan snart blive et særsyn, eftersom den store CO2-mangel har givet ølproducenter i England store problemer. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Det er noget nær en katastrofe. Midt i en sommer, som englænderne nyder i fulde drag, er noget ved at gå helt galt.

Vejret er fantastisk, VM i fodbold er foreløbig ikke blevet den fiasko, som englænderne ellers har vænnet sig til, men i løbet af kort tid kan de glade dage blive afløst af skuffelse og bitterhed. England mangler nemlig øl.

De største leverandører af øl til forretninger og pubber har meddelt nationen, at i løbet af få dage kan de løbe tør.

Allerede nu er der mange steder indført restriktioner, så restauranter og barer kun kan købe ti kasser øl og fem kasser med cider og sodavand per levering.

Det hele skyldes mangel på CO2; den gas, der gør, at øl og sodavand ikke smager fladt og kedeligt.

Det hænger på en producent

Og mens resten af Europa kæmper med en vis mangel på CO2, så er englænderne stort set afhængige af en enkelt producent, og den fabrik er lige nu i gang med at blive ombygget og moderniseret og kan slet ikke levere den normale og ønskede mængde gas.

For bryggerierne er situationen dybt problematisk, og for eksempel har bryggeriet Beavertown meddelt, at de er nødt til at indstille produktionen af øl i denne uge.

Med temperaturer over 25 grader i hele landet resten af ugen og Englands næste VM-kamp i morgen (hvor pubberne traditionelt forøger omsætningen med cirka 20 procent), så vil der være tørstende englændere, der vil blive slemt skuffede.

I en uvidenskabelig lynrundspørge på gaden i London blandt fodboldfans var holdningen dog klar: Indtil VM er overstået, må man prioritere CO2 til øl.

- Sodavand kan man sagtens undvære, som en ældre mand fra Fulham sagde til DR.

Og inden vi i Danmark smiler for meget over englænderne, skal man øvrigt være opmærksom på, at CO2-manglen også er et problem for de danske bryggerier.

Facebook
Twitter