Aldrig er så mange bådflygtninge og migranter ankommet til Italien

Antallet af flygtninge og migranter, der ankom til Italien med båd, steg med næsten 18 procent i 2016.

I 2016 blev en kedelig rekord sat i Italien. Aldrig er så mange flygtninge og migranter kommet til Italien via Middelhavet. (Foto: Antonio Parrinello © Scanpix)

181.000 flygtninge og migranter ankom i båd til Italien i 2016.

Det viser tal fra Italiens indenrigsministerium. Og tallet er rekordhøjt.

Antallet af flygtninge og migranter, der ankom til Italien med båd, steg med næsten 18 procent i 2016. I 2015 var tallet 154.000.

Det oplyser Reuters.

- Det var et rekordår for ankomster, og på trods af sortsynet har Italien klaret det med stor værdighed, siger Mario Morcone, som i Indenrigsministeriet er chef for det italienske indvandringssystem.

- Og landet har gjort det uden den store europæiske solidaritet, siger han med en kritik af, at andre EU-lande ikke har løftet deres del af byrden.

I 2015 lovede flere EU-lande nemlig at fordele 40.000 asylansøgere fra Italien mellem sig over en toårig periode, men indtil videre er kun 2.654 blevet flyttet til andre lande.

Ser man på det samlede antallet af migranter og flygtninge, som er kommet til Italien de seneste tre år, så er tallet rundet en halv million. Og omtrent 175.000 asylansøgere bor i italienske krisecentre.

Facebook
Twitter