Aliensfans blev væk fra Area 51

Kun under 100 mennesker mødte op på militærbasen Area 51.

Mange af de 75 fremmødte ved Area 51 havde klædt sig festligt ud, da de dukkede op på militærbasen i Nevada. (Foto: Jim Urquhart © Scanpix)

Indbyggere og myndigheder i den amerikanske delstat Nevada havde frygtet, at en menneskeinvasion ville storme militærbasen Area 51 fredag. Men sådan gik det ikke. Kun omkring 75 mennesker mødte op, skriver BBC.

  • Selv om kun under 100 mennesker dukkede op for at se aliens, lavede de eventen til en festlig begivenhed med deres udklædning. (Foto: MARIO TAMA © Scanpix)
  • Aliens-fans fans holdt sig væk fra miitærbasens hovedindgang. (Foto: MARIO TAMA © Scanpix)
  • Lige siden basen blev oprettet ved den udtørrede saltsø Groom Lake i ørkenen i Nevada i midten af 1950'erne, har basen været omdrejningspunkt for konspirationsteorier. (Foto: Jim Urquhart © Scanpix)
  • En DJ optrådte på Aliens Research Center i Nevada den 20. september. (Foto: Etienne Laurent © Scanpix)
1 / 4

Det er uvist, hvad der har holdt alien-entusiasterne væk. Ingen af de 75 fremmødte forsøgte at komme ind på basen. En mand blev anholdt for at stå og tisse tæt på indgangen.

Mange af de fremmødte var klædt ud i fantasifulde alien-kostumer og havde desuden medbragt fantasifulde skilte og plakater.

Opslag gik viralt

Det hele begyndte med et Facebook-opslag i juni, der i en begivenhed opfordrede til, at man den 20. september skulle møde op og storme militærbasen. Flere end to millioner mennesker havde trykket på deltagerknappen.

Manden bag Facebook-begivenheden, den 21-årige studerende Matty Roberts, har selv tidligere sagt, at det er en joke:

- Jeg postede det 27. juni, og det var en form for spøg. Så ventede jeg omkring tre dage, hvor omkring 40 havde tilmeldt sig, og så tog det totalt overhånd - ud af ingenting. Det er ret vildt.

De mange tilmeldte fik i sidste måned militæret til at advare folk mod at passere hegnet til Area 51.