Alle afviser at have skudt passagerfly ned

Ukraine afviser at have skudt passagerflyet ned - de beskylder i stedet Rusland og de prorussiske separatister for at stå bag en nedskydning.

En prorussisk separatisk ser ud over de voldsomme ødelæggelser på det sted, flyet styrtede ned. (Foto: Maxim Zmeyev © Scanpix)

Både den ukrainske præsident og prorussiske separatister i Ukraine har været hurtigt ude med afvisninger af, at de skulle have skudt det malaysiske passagerfly ned.

Boeing 777 med 295 passagerer om bord styrtede ned i Ukraine tæt på den russiske grænse.

Nyheden om det nedstyrtede passagerfly blev hurtigt fulgt af meldinger om, at flyet var blevet skudt ned.

Oplysningerne kom fra en kilde i det ukrainske indenrigsministerium. Det er dog endnu usikkert, hvad der forårsagede flyulykken.

Ukraine beskylder Rusland

Den ukrainske præsident Petro Poroshenko afviste da også hurtigt, at det ukrainske militær skulle have skudt flyet ned. Han retter i stedet beskyldninger mod Rusland og de prorussiske separatister.

- Porosjenko er overbevist om, at flyet blev skudt ned, og at det var en "terrorist-aktion", siger præsidentens pressesekretær. Præsidenten henviser til, at to ukrainske militærfly er blevet skudt ned de seneste dage.

Det ukrainske udenrigsministerium oplyser desuden, at det vil fremlægge beviser for, at Rusland har været involveret i en nedskydning af passagerflyet. De kom dog ikke med nærmere detaljer.

Prorussiske separatister afviser

Prorussiske separatister i Ukraine afviser også, at de har skudt passagerflyet ned.

En af lederne af det prorussiske oprør i Donetsk siger til Interfax, at de slet ikke er i besiddelse af de våben, der skal til, for at skyde et fly ned fra 10.000 meters højde.

FacebookTwitter