Alle brande i australsk delstat er under kontrol

Voldsom regn er årsag til, at alle brande i New South Wales nu er under kontrol, oplyser brandfolk.

Voldsom regn er medvirkende årsag til, at alle skovbrande nu er under kontrol i Australien. (Foto: AUSTRALIAN DEFENCE FORCE HANDOUT © Scanpix)

Alle brande i den australske delstat New South Wales er under kontrol efter en ødelæggende og dødelig brandsæson, oplyser delstatens frivillige beredskabstjeneste på Twitter.

- I forbindelse med den meget traumatiske, udmattende og bekymrende brandsæson er alle brande nu for første gang i sæsonen under kontrol.

- Det har krævet stort arbejde fra brandfolk, beredskabstjenester og lokalsamfund at nå hertil, lyder det fra beredskabstjenesten.

New South Wales er den australske delstat, der har været hårdest ramt af brandene. På landsplan har brandene kostet 33 personer livet.

Den seneste tid har massivt nedbør hjulpet med at bekæmpe brandene. Det har dog samtidig skabt oversvømmelser i nogle områder og dermed forårsaget nye udfordringer for indbyggere.

Ikke alle brande er slukket i New South Wales, understreger beredskabstjenesten i en video. Men de er altså under kontrol.

Brandene har raset på den australske østkyst siden september sidste år.

/ritzau/

FacebookTwitter