Ambassadør: Nyt håb til befolkningen kan dæmpe uroligheder i Iran

De iranske myndigheder vil forsøge at imødekomme befolkningen for at dæmpe uroligheder, spår ambassadør.

De seneste dage har der været uroligheder flere steder i iran. Den danske ambassadør i iran tror, at myndighederne vil forsøge at imødekomme demonstranternes ønsker. (Foto: handout © Scanpix)

Urolighederne i Iran kan løses, hvis myndighederne kan give befolkningen nyt håb om en bedre økonomisk fremtid, mener Danny Annan, Danmarks ambassadør til Iran.

- Det kunne være i form af massive investeringer i infrastrukturen, eller bare noget, der skaber flere job. Gør myndighederne det, så kunne jeg godt forestille mig, at situationen i landet kan vendes, siger Danny Annan.

Ti mennesker har i går mistet livet i protester over hele Iran, meddeler stats-tv.

Dødstallet, der blev nævnt i forbindelse med en gennemgang af urolighederne, blev ikke uddybet, skriver nyhedsbureauet AP.

Når menneskeliv går tabt, er situationen i landet selv sagt alvorlig, siger den danske ambassadør.

- Indtil videre har det primært været med et økonomisk fokus, at demonstranterne har været i gaderne. Men vi har også set en tendens til, at politiske krav også er blevet stillet, siger Danny Annan.

Han tror på, at de iranske myndigheder vil forsøge at imødekomme demonstranternes ønsker.

- I forhold til de økonomiske krav, så er jeg ret sikker på, at man vil lytte til, hvad folk siger. De (myndighederne, red.) vil så vidt muligt prøve at skabe mere økonomisk vækst og måske endda tilbagerulle nogle af de prisstigninger, der har været på basale fødevarer.

Protester og sammenstød er fortsat i Iran, selv om præsident Hassan Rouhani nytårsaften appellerede til ro og orden.

/ritzau/

Facebook
Twitter