Amdi har søgt om humanitær opholdstilladelse i Mexico

Tvinds stifter, Mogens Amdi Petersen, forsøger at få Mexico til at behandle ansøgning om humanitær opholdstilladelse.

Tidligere forstander for Tvind, Mogens Amdi Petersen forsvandt ud af Danmark i 2006. (Foto: claus fisker © Scanpix)

I et forsøg på at undgå en udlevering til Danmark har Tvinds stifter, Mogens Amdi Petersen, indgivet en ansøgning om humanitær opholdstilladelse til de mexicanske myndigheder.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I første omgang har han fået afslag, men han forsøger at få sagen genbehandlet ved en mexicansk domstol, viser retsdokumenter fra Mexico, som Jyllands-Posten har gennemgået.

Målet med ansøgningen er at undgå at blive udleveret til Danmark, hvor Amdi Petersen og fire andre Tvind-ledere er tiltalt for skattesvig for 47 mio. kr. og underslæb for 57 mio. kr.

De fem har siden 2013 været efterlyst af Interpol.

De fem Tvind-ledere blev frifundet ved byretten i 2006 og forsvandt ud af Danmark, inden anklagemyndigheden besluttede sig for at anke sagen.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger fra tidligere medlemmer af Tvind har Amdi Petersen i lange perioder opholdt sig på Tvinds internationale uddannelsescenter på halvøen Baja California ved Stillehavskysten i Mexico.

Sagen mod Tvind-lederne er en af de længste og dyreste retssager i Danmark. Ved byretten varede den i mere end tre år og kostede mindst 80 mio. kr.