Amerikanere er dødtrætte af Kongressen

Nedlukningen af statsapparatet frustrerer amerikanerne. Utilfredsheden med Kongressen er enorm - men imens forbliver dampbadet i kongressen åbent.

En støtte til USA's præsident Barack Obama protesterede i går foran Det Hvide Hus i Washington D.C mod Kongressens uvuilje til at forhandle om landets gældskrise. (Foto: JEWEL SAMAD © Scanpix)

Veteranerne fra Anden Verdenskrig bliver afvist fra at besøge et udendørs mindesmærke. Syge og døende børn har ikke mulighed for at deltage i et offentligt lægemiddelforsøg.

Bryllupper bilver aflyst på grund af de lukkede nationalparker, og jægere forhindres i at tage hul på jagtsæsonen, fordi reservater er lukket.

Amerikanerne er trætte af det politiske dødvande i Washington og frustrerede over, hvordan den delvise nedlukning af statsapparatet påvirker landet.

Amerikanerne: Vi er i en krise

70 procent af befolkningen er utilfredse med Kongressen og anser nedlukningen for at et stort problem eller en krise. 56 procent mente det samme under den forrige nedlukning i midten af 1990erne.

Kun 11 procent er tilfredse med Kongressens arbejde. Det er et enkelt point fra den historiske bundrekord, som blev sat sidste år, da Kongressen toppedes om omfanget af statens gæld.

Og med ingen udsigt til en løsning på krisen, der nu er inde i sin anden uge, er medierne fyldt med historier om mennesker, der påvirkes af situationen.

Salmonella-udbrud under nedlukning

Der har også været udbrud af salmonella, som ramte, mens sundhedsinspektører er sendt på tvungen orlov på grund af striden i Kongressen om finansloven.

Også på det højeste plan mærkes effekten.

CIA trækker personale hjem

Tirsdag måtte præsident Barack Obama aflyse besøg i Filippinerne og Malaysia, mens efterretningstjenesten CIA nu begynder at trække personel hjem fra hele verden.

Og for at toppe det hele:

Nyheden om, at ikke alene får Kongressens medlemmer - i modsætning til de tusindvis af hjemsendte offentligt ansatte - fortsat løn - men de kan også fortsat benytte dampbadet i Kongressens fitnesscenter, som anses for væsentligt nok til at forblive åbent.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter