Amerikanerne er trætte af gældskrise: Fyr politikerne

Aldrig før har der været så stor utilfredshed med de amerikanske politikere, viser meningsmåling, mens kongresmedlemmer forsøger at løse USA's gældskrise.

60 procent af amerikanerne vil have alle Kongressens medlemmer fyret. (Foto: © AP Graphics, AP Graphics)

De amerikanske kongresmedlemmer gør deres arbejde så dårligt, at de alle sammen burde skiftes ud - også dem, vælgerne selv har stemt ind.

Det mener 60 procent af amerikanerne ifølge en ny meningsmåling foretaget for tv-stationen NBC og avisen Wall Street Journal, efter at den amerikanske kongres for ti dage siden måtte opgive at nå til enighed om USA's budget og sende hundredtusindvis af statsansatte hjem fra arbejde.

Det er den største andel af utilfredse amerikanere i sådanne meningsmålinger nogensinde.

Ifølge meningsmålingen er den delvise nedlukning af det offentlige USA af stor betydning for amerikanerne. En tredjedel siger, at de er direkte berørt af den, mens 65 procent mener, at den er dårlig for økonomien.

Skal nå en løsning inden 17. oktober

Og det er fortsat svært at se, hvordan republikanere og demokrater skal nå til enighed inden 17. oktober, hvor den amerikanske gæld rammer det loft, der er fastsat ved lov, hvorefter landet ikke kan få lov at låne flere penge.

Hvis gældskrisen ikke er løst inden denne dato, vil det have uoverskuelige konsekvenser - potentielt for hele verdensøkonomien, lyder det fra den amerikanske finansminister, Jack Lew.

Ledende republikanere fra Repræsentanternes Hus mødtes torsdag aften lokal tid med præsident Obama. Mødet i Det Hvide Hus blev beskrevet som positivt af begge parter, men gav intet gennembrud i forhandlingerne.

New York Times rapporterer således, at Obama har afvist et forslag fra republikanerne om at forhøje landets gældsloft i en kortvarig periode.

Meningsmålingen fra NBC og Wall Street Journal viser også, at rekordfå amerikanere tror på, at landet er på vej i den rigtige retning: Det mener kun 14 procent.