Amerikanerne opfordres til at dække deres ansigter

Præsident Trump regner dog ikke med selv at følge opfordringen.

USA's sundhedsmyndigheder opfordrer nu amerikanere til at dække deres ansigter til for at beskytte sig mod coronavirus.

Det siger USA's præsident, Donald Trump, ifølge Reuters på et pressemøde sent fredag aften dansk tid. Præsidenten understreger, at der er tale om en opfordring og ikke et påbud.

Trump siger dog, at han ikke selv regner med at følge opfordringen.

- Det tror jeg ikke, at jeg vil, udtalte han på pressemødet.

Efterfølgende meldte hans hustru, Melania Trump, sig ellers på banen, og på Twitter opfordrede hun på det kraftigste amerikanerne til både at dække ansigtet og holde afstand til hinanden.

En stramning

Tiltaget er en stramning af den amerikanske regerings retningslinjer i forhold til håndteringen af corona-udbruddet.

At tildække næse og mund kan ikke erstatte forholdsreglerne om at vaske hænder og holde afstand til andre mennesker, lyder det fra de amerikanske myndigheder for sygdomskontrol og -forebyggelse (CDC).

Indbyggere i New York og Los Angeles har tidligere modtaget lignende opfordringer af de lokale myndigheder.

USA er det land i verden med flest bekræftede coronatilfælde, og myndighederne har meldt ud, at de forsøger at holde det amerikanske dødstal på under 200.000.

Det værste ligger forude

I går kom det frem, at det amerikanske katastrofeberedskab, FEMA, har anmodet det amerikanske forsvar om 100.000 ligposer, mens det amerikanske sundhedsvæsen forbereder sig på nogle voldsomme uger.

Blandt andet ved Bellevue Hospital på Manhattan har myndighederne klargjort et nødlighus. (Foto: Eduardo Muñoz © Scanpix)

New York er på nuværende tidspunkt den hårdest ramte amerikanske delstat. Her har myndighederne blandt andet opsat snesevis af frysevogne for at kunne håndtere de mange lig, man risikerer at skulle håndtere i den kommende tid.

Borgmesteren i New York City, Bill de Blasio, har kaldt den kommende søndag for "D-Day". Det er dagen, hvor man forventer, at millionbyen løber tør for respiratorer, beretter CNN.

De Blasio har foruden flere respiratorer også anmodet om yderligere sundhedspersonale fra de føderale myndigheder såvel som militæret.

Præsident Trump har fået hård kritik for at bagatellisere situationen i USA, men har i den seneste tid skiftet tone og slået fast, at det kan være nødvendigt at lukke landet ned i en længere periode end forventet for at redde flere hundrede tusinde menneskeliv.

Meldingen fra de amerikanske myndigheder kommer, få timer efter at Michael Ryan, som er leder af WHO's nødprogram, har sagt, at bredere brug af hjemmelavede masker i verdens befolkning kan være en måde at mindske spredningen af coronavirus.

Facebook
Twitter