Amerikansk centralbank holder renten i ro

Den amerikanske centralbank, Fed, fastholder som ventet renten. Men yderligere rentestigninger er på vej.

Chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

Den amerikanske rente bliver holdt i ro for nuværende. Det fortæller den amerikanske centralbank, Fed, ifølge Bloomberg News.

Dermed er renten fastholdt på 0,25 til 0,50 procent, som den blev hævet til i december efter syv år med nulrenter oven på finanskrisen.

- Rentekomiteen forventer at, med gradvise justeringer af pengepolitikken, vil den økonomiske aktivitet stige i et moderat tempo og at arbejdsmarkedet vil fortsætte med at styrkes.

- Udviklingen i den globale økonomi og på finansmarkederne udgør dog fortsat en risiko, skriver centralbanken og centralbankchef Janet Yellen i meldingen ifølge Bloomberg News.

Første kvartal med massiv uro

Der er samtidig lidt godt nyt til finansmarkederne. Ifølge Fed er forventningen nu, at den amerikanske rente vil ligge på 0,875 procent ved slutningen af året.

Det indikerer, at der vil komme to rentestigninger af 0,25 procent stykket i år. Tidligere var forventningen, at der ville komme fire.

- Her i første kvartal har der været massiv uro på de finansielle markeder og nogle af de amerikanske nøgletal har været svagere end ventet.

Samtidig er inflationen fortsat meget lav. Centralbanken forventer en inflation i USA i år på 1,2 procent, et faldt fra den seneste forventning på 1,6 procent. Målet for inflationen er 2 procent, men det forventes ikke at blive nået før 2018.

/ritzau/