Amerikansk FN-ambassadør: Assad, Rusland og Iran, I burde skamme jer

Samantha Power lagde ikke fingre imellem på et møde i FN.

Situationen i Aleppo ser ikke ud til at bedres, selvom der i går blev indgået en aftale om at evakuere både civile og oprørere fra den sidste del af byen, som har været under oprørernes kontrol.

Aleppo var overskriften på et møde i FN's sikkerhedsråd i nat, hvor den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power, talte med store bogstaver til Assad-regimet, Rusland og Iran.

- I burde skamme jer, men i stedet virker det til, at det opmuntrer jer, og at I bare planlægger jeres næste overgreb.

- Er I virkelig ude af stand til at føle skam? Er der bogstavelig talt intet, som kan give jer skam? Findes der ingen barbarisk handling mod civile, ingen henrettelse af et barn, der kryber ind under huden på jer, og som berører jer bare en lille smule? Findes der noget, som I ikke vil lyve om eller retfærdiggøre?

Samantha Power henviste blandt andet til historien om, at omkring 100 børn i går blev fanget i en bygning i Aleppo og udsat for voldsomme angreb.

Derudover angreb hun de tre lande for at retfærdiggøre henrettelser og tøndebombninger med, at de ramte er terrorister. Selv børnene.

Moder Theresa

Rusland lod ikke anklagerne stå uimodsagt. FN-ambassadør Vitaly Churkin svarede igen med at beskylde Samantha Power for at føre sig frem "som var hun moder Theresa", skriver ABC News.

- Husk dit eget lands forhistorie og argumentér så ud fra et standpunkt med moralsk overherredømme, sagde Churkin.

Den russiske FN-ambassadør forklarede desuden, at han ikke havde fået nogen informationer om masseanholdelser, forsvindinger eller blodige hævnaktioner i Aleppo.

Det er en noget anden udlægning end den, som FN's generalsekretær Ban Ki-moon kom med. Han forklarede ifølge nyhedsbureauet AP, at han havde fået troværdige meldinger om, at civile var blevet dræbt af regeringstro styrker under indtagelsen af de oprørskontrollerede områder i Aleppo.

Ban Ki-moon opfordrede også til at få stoppet blodbadet i Aleppo, skriver Huffington Post.