Amerikansk forsker fundet død i nazibunker på Kreta: Mand indrømmer drab og voldtægt

Ifølge græsk politi var mordet seksuelt motiveret.

Græsk politi fortalte under et pressemøde tirsdag på Kreta, at en 27-årig mand har indrømmet, at han stod bag mordet på den amerikanske forsker. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Græsk politi fik i går et gennembrud i sagen om den 59-årige amerikanske forsker Suzanne Eaton, der blev fundet dræbt på Kreta i sidste uge.

Ifølge dem har en lokal 27-årig mand indrømmet drabet, hvorfor de nu kalder sagen opklaret.

Det skriver flere internationale medier heriblandt CNN, BBC og Time Magazine.

Suzanne Eaton var ansat som molekylær biolog ved det anerkendte Max Planck Instituttet i Dresden i Tyskland.

Suzanne Eaton var en respekteret forsker, der var på Kreta til en konference for fjerde gang. (Foto: MAX PLANCK INSTITUTE DRESDEN HAN © Scanpix)

Hun havde været meldt savnet i over en uge, efter at hun ikke vendte tilbage fra en løbetur 2. juli nær havnebyen Chania, hvor hun havde deltaget i en videnskabelig konference.

Liget af hende blev fundet dybt inde i en forladt bunker, der ligger i et uvejsomt terræn cirka ti kilometer fra det sted, hvor hun sidst var blevet set.

Bunkeren, der ligger i nogle underjordiske grotter, blev brugt af nazister under Anden Verdenskrig.

Kørt ned og voldtaget

På et pressemøde i går gav græsk politi flere detaljer om, hvordan drabet fandt sted. Ifølge deres efterforskning blev Suzanne Eaton kvalt. Hun havde også brækkede knogler flere steder på kroppen og i hovedet og skader på begge hænder.

Græsk politi fortæller, at den mistænkte har indrømmet, at han så Eaton gå mod et lokalt mindesmærke, og at han "motiveret af seksuel tilfredsstillelse kørte hende ned to gange".

Ifølge politiet har han fortalt, at han herefter tog den bevidstløse kvinde med i bagagerummet på sin bil, kørte hende ud til bunkeren, hvor han voldtog hende og efterlod hende.

Det var her, to lokale fandt hende flere dage senere, da de udforskede bunkeren.

Om hun blev dræbt i bilen eller bunkeren, ved politiet ikke.

På et pressemøde i går gav politiet på Kreta flere grufulde detaljer om drabet på Suzanne Eaton. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Hjulspor førte politiet hans vej

Det var især bilens hjulspor ved gerningsstedet, der ledte politiet frem til den mistænkte.

- Under afhøringen gav den mistænkte for mange modstridende forklaringer, og grundet de mange beviser indrømmede han forbrydelsen, siger politimajor Constantinos Lagoudakis ifølge Time Magazine.

59-årige Suzanne Eaton efterlader sig en mand og to sønner.

Facebook
Twitter