Amerikansk politi har anholdt en mand i sag om mulige brevbomber

Justitsministeriet afholder pressemøde senere i aften.

Politiet undersøger endnu en mistænkelig pakke på en postcentral på Manhatten i New York City. (Foto: Justin lane © Scanpix)

En 56-årig mand, der tilsyneladende har forbindelse til de mistænkelige pakker med mulige brevbomber sendt til fremtrædende embedsfolk og demokratiske politikere, er blevet anholdt i Florida.

Det bekræfter både det amerikanske forbundspoliti, FBI, og det amerikanske justitsministerium.

Anholdelsen fandt sted i byen Plantation nord for storbyen Miami i Florida, ikke langt fra det sted, hvor de i alt 12 pakker med mulige brevbomber blev sendt fra. Den 56-årige mistænkte har før begået kriminalitet.

En varevogn, der angiveligt tilhører den mistænkte, er blevet kørt væk af politiet. Bilen var dækket af billeder af blandt andet Donald Trump.

Chefen for ministeriets kommunikationsafdeling, Sarah Isgur Flores, oplyser, at justitsministeriet afholder et pressemøde klokken 20.30 dansk tid.

Trump: Foragtelige handlinger

Anholdelsen kommer efter nye mistænkelige breve er blevet fundet i dag.

I alt er 12 mulige brevbomber blevet sendt til fremtrædende kritikere af USA's præsident Donald Trump, blandt andre tidligere præsident Barack Obama og tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton.

Det er stadig uvist om bomberne kunne eksplodere eller hensigten var at skabe frygt og uro.

- Disse terroriserende handlinger er foragtelige og hører ikke hjemme i vores land, sagde præsident Donald Trump i Det Hvide Hus for kort tid siden.

- Amerikanere må stå sammen. Vi må vise verden at vi er forenede i fred, kærlighed og harmoni som amerikanske statsborgere.