Amerikansk politiker får lov til at besøge bedstemor på Vestbredden

Rashida Tlaib er blevet tilladt indrejse på Vestbredden efter tilladelse fra Israel

Rashida Tlaib har palæstinensiske rødder og ønsker at besøge familiemedlemmer på Vestbredden (Foto: REBECCA COOK © Scanpix)

RETTELSE: Rubrik og underrubrik i denne artikel er ændret. Det fremgik tidligere, at den omtalte politiker fik lov til at besøge sin bedstemor i Israel. Det er ændret til Vestbredden i både rubrik og underrubrik, da det er mere præcist. Israel har fredag givet tilladelse til, at det amerikanske kongresmedlem Rashida Tlaib kan besøge sin familie på Vestbredden.

Det oplyser det israelske indenrigsministerium.

Det sker, dagen efter at den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, meddelte, at Israel vil forhindre de to amerikanske kongresmedlemmer Ilhan Omar og Rashida Tlaib i at foretage et planlagt besøg i landet.

Årsagen var, at de har støttet den Israel-kritiske BDS-bevægelse. BDS er en organisation, der arbejder for sanktioner mod Israel og både økonomisk og kulturel boykot.

Rashida Tlaib, der har palæstinensiske rødder, sendte torsdag et brev til Israels indenrigsministerium. Her bad hun om at få lov til at "besøge familiemedlemmer og i særlig grad min bedstemor, der er i 90'erne". Hun tilføjede, at det måske var "sidste mulighed for at besøge hende".

Israel har givet tilladelse til besøget af humanitære årsager, lyder det. Dog med den betingelse, at hun undervejs ikke promoverer et boykot af Israel.

Tlaib skriver i sit brev, at hun vil respektere alle restriktioner, og at hun "ikke vil promovere boykotter" under sit besøg. Ilhan Omar nævnes ikke i Israels udtalelse fredag. Hun er derfor så vidt vides fortsat ikke velkommen i Israel.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter