Amerikansk politiker vil ikke interviewes af kvinde: 'Jeg gør det af respekt for min kone'

En kvindelig journalist kunne kun få lov til at følge den republikanske politiker, hvis hun tog en 'anstandsmand' med.

Republikanske Robert Foster kæmper om at blive sit partis næste guvernørkandidat i delstaten Mississippi. (Foto: pressefoto)

Den amerikanske politiker Robert Foster har vakt opsigt, efter at det er kommet frem, at han kun ville lade sig følge og interviewe af en kvindelig journalist, hvis hun tog en mandlig kollega med.

Den 36-årige Robert Foster kæmper for tiden om at blive republikansk guvernørkandidat i den amerikanske delstat Mississippi, og i den forbindelse ville den lokale journalist Larrison Campbell fra avisen Mississippi Today gerne følge ham over 15 timer i hans kampagnebus.

Men før Robert Foster besluttede sig for at gå efter guvernørposten, lavede han en aftale med sin kone om at ”undgå enhver situation, der kunne vække mistillid eller bringe vores ægteskab i fare”.

Derfor krævede han ifølge BBC, at Larrison Campbell tog en 'anstandsmand' med, hvilket hun afviste.

- Jeg er ked af, at frøken Campbell ikke deler det synspunkt, men jeg gjorde det af respekt for min kone, skrev han på Twitter.

Mænd under angreb i MeToo-tider

Robert Foster citerede også den nu afdøde, kristne vækkelsesprædikant Billy Graham, der havde den regel, at han ikke ville være alene sammen med andre kvinder end sin kone.

- Det her er min truck, og i min truck laver jeg reglerne, tilføjede Robert Foster i et interview med CNN.

Her henviste Robert Foster også til sin religion og personlige tro som årsager til, at han ikke vil tilbringe tid alene sammen med andre kvinder end sin kone. Og han understregede, at mænd som følge af "MeToo"-bevægelsen ”hele tiden er under angreb”.

- Jeg ønsker ikke at ende i en situation, hvor kvinder kan beskylde mig for noget, sagde han.

Men det argument købte journalisten Larrison Campbell, der også deltog i interviewet, ikke. Hun mener, at det er en kønsdiskriminerende beslutning.

- Det, du siger, er, at en kvinde først og fremmest er et sexobjekt og dernæst en reporter, sagde hun under CNN-interviewet.

Robert Foster er ikke den eneste amerikanske politiker, der nægter at være alene sammen med andre kvinder end deres koner.

Den nuværende amerikanske vicepræsident, republikanske Mike Pence, har ligeledes udtalt, at han ikke vil spise middag alene med en anden kvinde. Derudover vil han ikke deltage i arrangementer, hvor der bliver serveret alkohol, med mindre konen er ved hans side.

Facebook
Twitter