Amerikansk politimand i fængsel for drab på australsk kvinde

Sorte amerikanere protesterer over dommen, som de mener står i kontrast til andre politidrab.

Australske Justine Damond var yogainstruktør og forlovet med en amerikansk mand. (Foto: handout © Scanpix)

I juli 2017 blev australske Justine Damond dræbt af en politimand i Minneapolis i USA, da hun nærmede sig hans patruljevogn for at anmelde en mulig voldtægt.

Sagen vakte udbredt fordømmelse, især i Justine Damonds hjemland Australien, hvor den daværende premierminister Malcolm Turnbull kaldte drabet for "uforklarligt".

I går blev politimanden, der trykkede på aftrækkeren, Mohamed Noor, så idømt 12 og et halvt års fængsel, skriver BBC. Han blev kendt skyldig i drab i april.

Mohamed Noor har undskyldt drabet og forklaret, at han skød mod den 40-årige kvinde, fordi han hørte et højt brag og umiddelbart efter så Justine Damond komme imod politibilen med hævet arm. Den australske kvinde havde selv tilkaldt politiet.

Mohamed Noor undskyldte over for Justine Damonds familie i retten. (Foto: LEILA NAVIDI © Scanpix)

Somalisk protest

Mohamed Noor er den første politimand nogensinde i Minneapolis, som er blevet kendt skyldig i at have begået et drab, mens han var på vagt.

Sagen mod Noor, der har somaliske rødder, har ført til demonstrationer, fordi somaliske amerikaner mener, at den står i kontrast til andre sager om politidrab.

Sorte amerikanere har i mange år protesteret over, at hvide politifolk er sluppet for straf, når de har skudt sorte mistænkte.

Men det forholder sig åbenbart helt anderledes, når en sort betjent skyder en hvid kvinde, siger Mohamed Noors støtter foran retten i Minneapolis.

Somaliske amerikanere demonstrerer foran retten i Minneapolis i april, da Mohamed Noor blev kendt skyldig i drab. (Foto: KEREM YUCEL © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk