Amerikansk udsending: De tilbageværende IS-medlemmer i Mosul vil dø

Dommen kommer efter, at samtlige af byens veje nu er lukkede, og dermed holder IS-medlemmerne fanget.

IS har kontrolleret Mosul siden 2014, men nu har irakiske specialstyrker lukket samtlige af byens veje. (Foto: © AHMAD AL-RUBAYE, Scanpix)

Kampene i Mosul er fortsat weekenden igennem, og nu møder Islamisk Stat yderligere forhindringer.

Den amerikanske udsending, Brett McGurk, fortalte søndag, at de irakiske specialstyrker havde lukket samtlige af vejene i Mosul. Det skriver BBC.

- Enhver af dem, som er tilbage i Mosul, vil dø der, fordi de er fanget. Så vi går meget op i ikke blot at bekæmpe dem i Mosul, men vi skal være sikre på, at de her fyre ikke kan flygte, siger Brett McGurk.

Amerikansk militær støtter i øjeblikket irakiske regeringsstyrker i kampen om Mosul, som er Islamisk Stats sidste store byområde i Irak. Den islamistiske gruppe har kontrolleret Mosul siden 2014.

Men gennem de sidste måneders offensiv er det lykkedes for irakiske regeringsstyrker at generobre store dele af byen. De kontrollerer nu hele Mosuls østlige del.

Den seneste offensiv mod IS, som irakiske regeringsstyrker sammen med USA begyndte 5. marts, har tvunget IS væk fra vigtige områder i den vestlige del af Mosul. Deriblandt regeringens lokale hovedkontor og det berømte Mosul museum.

Man antager, at op mod 600.000 civile fortsat er fanget i de IS-kontrollerede områder af Mosul.