Amerikanske piger kan blive drengespejdere fra næste år

Beslutningen kommer efter et langvarigt ønske fra piger og deres familier

(Foto: Michael Prengler © Scanpix)

De amerikanske drengespejdere - Boy Scouts - vil nu give piger mulighed for at trække i dolk og spejderhue sammen med drengene.

Fra næste år kan pigerne nemlig blive medlem hos drengespejderne og endda få mulighed for at opnå den højeste rang i det system, Eagle Scout.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen kommer efter et langvarigt ønske fra piger og deres familier, og bestyrelsen i Boy Scouts oplyser, at den er blevet modtaget overvejende negativt på de sociale medier.

- Vi mener, det er vigtigt at udvikle vores programmer, så de møder familiernes behov, siger chefen for Boy Scouts Michael Surbaugh i en officiel udtalelse.

Pigespejderne: Vi er pige-eksperter

Efter udtalelsen udsendte pigespejderne, The Girl Scouts of the USA, sin egen udtalelse, som ikke nævner Boy Scouts eller beslutningen om at indlemme piger.

- Girl Scouts vil fortsat forpligte sig til og tror fuldt ud på vigtigheden af organisation kun for piger, som ledes af piger i et pigevenligt miljø, som vi leverer, og som skaber et nødvendigt trygt sted, hvor piger kan lære og trives, lyder det fra Girl Scouts, som tilføjer:

- Vi er pige-eksperter.

I august beskyldte en officiel repræsentant for pigespejderne, ifølge avisen Washington Post, drengespejderne for at føre en skjult rekrutteringskampagne blandt piger for at pynte på et faldende medlemstal.