Amerikanske pressefotografer kritiserer video fra Det Hvide Hus: Vildledende og uetisk

Eksperter mener, at hastigheden på en video er sat op, så en journalist fremstår mere aggressiv.

Talskvinden for Det Hvide Hus, Sarah Sanders, har på Twitter delt en video, der ifølge hende "dokumenterer" det verbale sammenstød mellem præsident Donald Trump og tv-stationen CNN's korrespondent Jim Acosta, som har fået Det Hvide Hus til at inddrage journalistens presseakkreditering.

Nu kritiserer foreningen af pressefotografer i Det Hvide Hus talskvinden, fordi videoen muligvis er manipuleret.

Videoen kritiseres således for delvist at være blevet skruet op i tempo for at få CNN-journalistens bevægelser til at se mere aggressive ud overfor den praktikant, som forsøgte at tage mikrofonen fra ham.

- Som visuelle journalister ved vi, at det at manipulere billeder er det samme som at manipulere sandheden. Det er vildledende, farligt og uetisk, skriver foreningen på Twitter.

Sarah Sanders: Står ved beslutning

Det verbale sammenstød skete, da Jim Acosta kritisk spurgte Donald Trump om den karavane af mellemamerikanske migranter, der er på vej op gennem Mexico med kurs mod grænsen til USA.

Præsidenten bad CNN-journalisten om at stoppe, og en praktikant i Det Hvide Hus forsøgte at tage mikrofonen fra journalisten.

- Vi står ved vores beslutning om at inddrage dette individs presseakkreditering. Vi vil ikke tolerere denne upassende opførsel, der tydeligt dokumenteres i denne video, skriver Sarah Sanders i det opslag på Twitter, hvor hun deler videoen. (Klik på linket herunder for at se videoen).

Men flere eksperter er uenige i, at videoen viser hændelsen, som den skete, skriver nyhedsbureauerne AP og DPA.

Ekspert: Hastigheden er sat op

Ifølge Abba Shapiro, der underviser i Adobe-programmer med blandt andet video-redigering, går videoen, som Sarah Sanders har delt på Twitter, ned i tempo inden hændelsen, kun for at sætte hastigheden op for at få CNN-journalistens bevægelser til at se mere aggressive ud.

- Med videoredigering kan man kontrollere, hvad modtagerne skal føle. Det er lige som på film - når man ser noget ske hurtigt, virker det mere aggressivt, siger han.

- De har været nødt til at sætte farten ned tidligere, så længden på videoen er den samme, som den originale, siger han.

Hvem står bag videoen?

Selvom det er talskvinden i Det Hvide Hus, Sarah Sanders, der har delt videoen på Twitter, er det ikke nødvendigvis Donald Trump-administrationen, der står bag den.

Flere amerikanske journalister, blandt andre New York Times' korrespondent, Maggie Haberman, skriver på Twitter, at videoen kan være taget fra det konspiratoriske online-site Infowars, hvor videoen blev delt, flere timer inden Sarah Sanders gjorde det.

CNN har reageret stærkt på hændelsen i Det Hvide Hus.

- Denne hidtil usete beslutning er en trussel mod vores demokrati, og landet fortjener bedre, skrev CNN efterfølgende i en erklæring og understregede, at Jim Acosta har deres fulde støtte.

Det Hvide Hus har ikke kommenteret på kritikken.

Facebook
Twitter