Amnesty: Hamas udrydder modstandere

Amnesty siger, at Hamas har dræbt mindst 24 palæstinensiske mænd, som beskyldes for at samarbejde med Israel, eller var interne kritikere.

Amnesty International beskylder den militante islamiske Hamas-bevægelse for at gennemføre en overlagt kampagne om at dræbe eller lemlæste et stort antal interne palæstinensiske modstandere.

Menneskerettighedsorganisationen fastslår i en rapport, at mindst 24 mænd er blevet skudt og dræbt af bevæbnede Hamasfolk i Gazastriben siden begyndelsen af den israelske militære offensiv i territoriet sidst i december.

- Et antal andre er blevet skudt i benene eller knæene eller er blevet påført andre skader, som har til hensigt at medføre alvorlige handicap. Eller de er blevet udsat for voldsomme tæv eller er på andre måder blevet torteret eller mishandlet, hedder det i Amnestys rapport.

Rapporten peger også på, at Hamasstyrker og -militser i Gazastriben har været med i en kampagne af bortførelser, overlagte og ulovlige drab, tortur, dødstrusler mod dem, som de beskylder for at samarbejde med Israel samt modstandere og kritikere.

Facebook
Twitter