Amøbe tager livet af fire-årig dreng

En meget sjælden amøbe har slået en amerikansk dreng ihjel. Amøben kan være et resultat af orkanen Katrina, der hærgede New Orleans i 2005.

Den smittede dreng kom fra byen St. Bernard sydøst for New Orleans, og man mener, han er blevet smittet i en vandrutsjebane i et vandland.

En meget sjælden amøbe har dræbt en fire-årig dreng i den amerikanske delstat Louisiana.

Amøben hedder Naegleria Fowleri. Den indtog drengens hjerne og slog ham ihjel, skriver CNN.

Ifølge myndighederne kan amøben meget vel være et resultat af orkanen Katrina, som ramte Louisiana i august 2005 og skabte enorme oversvømmelser. Omkring 2000 mennesker mistede livet, da orkanen ramte New Orleans.

75 procent af byen blev oversvømmet på grund af smadrede diger, og heller ikke vandet fra Den Mexicanske Golf kunne holdes tilbage, fordi digerne mod havet heller ikke var vedligeholdt.

Findes i ferskvand

Amøben findes i varmt ferskvand og kommer ind i kroppen igennem næsen, hvorfra den rejser videre til hjernen, skriver CNN.

Den smittede dreng kom fra byen St. Bernard sydøst for New Orleans, og man mener, han er blevet smittet i en vandrutsjebane i et vandland.

- En af bekymringerne er, at efter Katrina stod vandet og blev gammelt i rørene, siger Jake Causey, der er chef-ingeniør.

Efter orkanen var mange tvunget til at forlade deres hjem. Dermed stod vandet stille i rørene, og så får organismer lov til at udvikle sig.

Centers for Disease Control and Prevention siger, at der ikke er nogen fare ved at drikke det forurenede vand eller vand eller bruge det i madlavning - men ikke desto mindre er vandrør i området blevet skyllet igennem med klorin i sidste uge.

Drengen døde i sidste måned

Hovedpine og feber er nogle af de første tegn på smitte, og de viser sig en til syv dage efter infektion.

Amøben findes også i swimmimgpools uden - eller med kun meget lidt - klor.

Facebook
Twitter