Amstetten bøjer hovedet i sorg

Den østrigske landsby Amstetten er rystet og i sorg efter det i går kom frem, at en 42-årig kvinde i 24 år har været spærret inde af sin egen far i en kælder. Det fortæller DR Nyheders udsendte Claus Fahrendorff.

Den internationale presse er ankommet i stort tal til den østrigske by Amstetten. (Foto: HEINZ-PETER BADER © Scanpix)

Det er helt uforståeligt. Hvordan kunne det ske.

Den østrigske landsby Amstetten er rystet og i sorg efter det i går kom frem, at en 42-årig kvinde i 24 år har været spærret inde af sin egen far i en kælder.

Tilmed har kvinden allerede fra hun var 11 år været udsat for seksuelt misbrug og har måttet føde syv børn, alle med sin egen far som far.

Det fortæller DR Nyheders Europakorrespondent, Claus Fahrendorff, der i eftermiddag ankom til den lille by i det nordlige Østrig.

En respekteret håndværker

Faderen er anholdt. Der er tale om en 73-årig mand, som af naboer og borgere i byen beskrives som en ellers altid respekteret håndværker.

Ifølge naboer var han vellidt. Han fyrede vittigheder af ved stambordet på den lokale knejpe, og han var i det hele taget kendt for at være en del af livet i den lille by.

Reporter undrede sig

Det forlyder, at der undervejs i forløbet har været en, der undrede sig. Det er en lokal reporter, der fandt det underligt, at manden havde frabedt sig hjælp til at lede efter den forsvundne datter.

Hun blev på et tidspunkt meldt savnet, men faderen har jo udmærket været klar over, at hun var i kælderen, og derfor har han ikke ønsket, at nogle prøvede at finde frem til hende.

Forstyrret kvinde

Den 42-årige kvinde, Elisabeth Fritzl, der har været indespærret, beskrives af politiet som meget forstyrret, skriver CNN.

Hun har angiveligt svært ved at snakke med politiet om sagen. Hun er gråhåret og ser ældre ud end hendes reelle alder, oplyser TV2 Nyhederne.

Den 50-60 kvadratmeter store kælder, som hun har været indespærret i, er kun 1.70 meter, og derfor har hun ikke kunne gå fuldt oprejst.