Der gik et sus gennem forsamlingen, da Cyril Ramaphosa, Sydafrikas præsident, læste navnene på de nye medlemmer af BRIKS op.
De fleste havde forventet en udvidelse, men at den blev så omfattende, og at både Iran og Saudi Arabien blev budt indenfor, havde de færreste nok regnet med.
De andre nye medlemmer bliver Argentina, Etiopien, Egypten og De Forenede Arabiske Emirater.
Gruppen af udviklingsøkonomier har de sidste dage været samlet til topmøde i Johannesburg i Sydafrika, og udover at skulle blive enige om en udvidelse af deres klub, så har stats- og regeringschefer brugt energien på at lange ud efter Vestens dominans i verden.
De fem lande, der hidtil har udgjort BRIKS, Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika har i to årtier holdt møder og bekræftet hinanden i, at deres økonomiske samarbejde skulle styrkes.
Sammenslutningen har ikke gjort megen væsen af sig, men nu er situationen en anden. Verden har på få år ændret sig markant, og nu står der en lang række lande udenfor det rige Vesten, og har fået det til fælles, at de er trætte af, at Vesten dominerer verden.
De er utilfredse med, at der bliver taget for lidt hensyn til alle andre. Her er altså en gruppe lande, der ikke har problemer med at samarbejde med Putins Rusland.
De er trætte af, at verdenshandlen opgøres i amerikanske dollars, at verdensbanken dikterer lånevilkår, og at internationale betalingssystemer bliver brugt politisk overfor eksempelvis Rusland.
Der har bredt sig en stemning af vestligt svigt af de fattigere lande og en moraliseren fra den rige verdens side, som ikke hører hjemme i 2023.
Iran og Saudi Arabien er de nye venner
Set fra et vestligt perspektiv var dagens udvidelse et markant bevis på, at den gamle verdensorden bliver udfordret.
I årevis har især USA forsøgt at isolere Iran, i dag blev de så budt indenfor i BRIKS-klubben.
Kina og Rusland var de store fortalere, og selvom der uden tvivl har været en del vestligt diplomatisk pres på Indien og Brasilien, for at få dem til at sige nej, så kom de altså med alligevel.
Oliegiganten Saudi Arabien blev også klappet ind. Kina havde banet vejen ved i foråret at få Saudi Arabien og Iran på god fod, en diplomatisk genistreg af kineserne, som nu sender Saudi Arabien et skridt tættere på Kina og lidt længere væk fra Vesten.
Afrikas modstand mod Europa
Krigen i Ukraine har vist, at Vesten ikke automatisk kan regne med støtte fra det afrikanske kontinent.
Ved afstemning i FN undlod mange afrikanske lande at fordømme Ruslands invasion, og samtidig er Rusland blevet den foretrukne partner for eksempel Den Central Afrikanske Republik, samt Mali og Burkina Faso i det uroplagede Sahel.
Før krigen i Ukraine brød ud, og vi alle var optaget af Covid-19, oplevede mange afrikanske lande et Europa, der støvsugede markedet for masker og håndsprit, og sidenhen for vacciner - på bekostning af de fattigste lande.
Det er ikke glemt, og derfor ser vi også stor afrikansk interesse i retning mod BRIKS. I dag kom de to afrikanske giganter, Etiopien og Egypten, så med i klubben, og flere kan være på vej.
Kinas præsident havde travlt med at mødes med en række afrikanske præsidenter, der alle var taget til Johannesburg i håb om at blive budt indenfor.
BRIKS mod Europa
Det nye BRIKS, eller hvad det nu kommer til at hedde, kommer til at have halvdelen af klodens befolkninger bag sig og udgør omkring 30 procent af verdensøkonomien.
Det er ikke nogen ligegyldig kaffeklub - slet ikke når budskaberne om et behov for en verden, hvor Vesten fylder mindre, bliver slået så markant fast.
Uanset hvor meget eller lidt, de kan blive enige om i fremtiden, så er der ingen tvivl om, at vestlige ledere har fulgt godt med i diskussionerne, også selvom de ikke var inviteret.
Dagens udvidelse er en understregning af en verden i forandring, og at vestlige politikere skal i arbejdstøjet, hvis de skal sikre sig opbakning udenfor deres egen osteklokke.