For anden nat i træk: Over tusinde migranter vil igennem Eurotunnelen

Presset på tunnelen under Den Engelske Kanal øges. Flere migranter vil igennem.

Migranter går langs jernbanespor ved Eurotunnel i går aftes. I lang tid har udokumenterede migranter taget turen gennem tunnellen, men i disse dage er presset øget. (Foto: © Philippe Huguen, Scanpix)

1.500 migranter har igen i nat forsøgt at komme gennem tunnellen under Den Engelske Kanal, oplyser Eurotunnel, der står for driften af tunnelen. Ifølge det franske politi er en sudanesisk mand mellem 25-30 år død, efter han forsøgte at springe på en lastbil, fortæller BBC.

Op mod 2000 personer forsøgte også natten til mandag at komme fra Frankrig til England gennem tunnelen ved at hoppe på lastbiler, tog eller lade sig smugle. 200 sikkerhedsfolk og politi blev tilkaldt for at holde migranterne ude.

Ifølge en talsmand for Eurotunnel er migranternes indtrængen nu en næsten konstant tilbagevendende natlig begivenhed - og det er primært et problem for regeringerne at løse, siger han til BBC.

- Vi bliver nødt til at stoppe migranttilstrømningen fra Calais, men det virker som om, at det er for meget for dem at håndtere.

74 millioner til øget sikkerhed

Den britiske indenrigsminister har allerede bevilget yderligere knap 74 millioner kroner for at øge sikkerheden ved tunnellen og bygge nyt, højere hegn, ligesom Storbritannien og Frankrig igår sagde, at de nu vil arbejde sammen for at sende migranterne retur til Afrika, hvor størstedelen kommer fra.

- Vi er blevet enige om, at vi skal arbejde for at sende migranterne tilbage til især Vestafrika, så vi kan stoppe deres farefulde rejse og tro på, at de kan komme til Storbritannien, sagde indenrigsminister Theresa May efter mødet med sin franske kollega.

Private fængslet for menneskesmugling

Hvordan de konkrete planer for hjemsendelse af migranterne ser ud, kom ikke frem i dag. Men fra fransk side er det nye toner, da landet tidligere har givet migranter en ny chance ved at lade dem gå fri og forsøge at tage turen videre til Storbritannien.

Der vil også blive sat flere ressourcer ind for at få fat på de organiserede grupper bag menneskesmuglingen. Udover at springe på især lastbiler, der kører gennem tunnellen, har flere privatbilister også ladet sig overtale til at smugle migranter. Op mod 100 britiske statsborgere er blevet fængslet i Calais det seneste år for forsøg på smugling.

Migranter forsøger tirsdag aften at tage sig til England ved at hoppe på tog. (Foto: © Philippe Huguen, Scanpix)

Ni dræbte siden juni

I begyndelsen af juli camperede omkring 3000 migranter fra bl.a. Etiopien, Eritrea, Sudan og Afghanistan, i franske Calais, inden de forsøgte at tage turen videre til Storbritannien.

Siden begyndelsen af juni er ni migranter omkommet i forsøg på at komme ind i kanaltunnelen. I sidste uge blev liget af en migrant fundet på taget af et tog i Folkestone i det sydlige England. Fredag blev en 23-årig eritreisk kvinde dræbt af en bil, efter hun forsøgte at komme til England, oplyser en talsmand for Frankrigs Nord Pas de Calais-region til CNN.

Ekstraordinært møde i britisk regering

Premierminister Cameron oplyser fra et besøg i Singapore, at den britiske regering vil holde et ekstraordinært møde i sin nødkomite, Cobra, om migrantkrisen.

- Jeg har sympati med ferierejsende, der oplever besværligheder med at komme til Calais på grund af forstyrrelserne der, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at samarbejde med franskmændene om en løsning, siger han til BBC.