Anders Fogh Rasmussen bliver rådgiver for ukrainsk præsident

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, har hyret den tidligere statsminister som rådgiver.

Tidligere Nato-generalsekretær og statsminister, Anders Fogh Rasmussen, skal være rådgiver for den ukrainske præsident, Petro Porosjenko.

Det oplyser den ukrainske præsident på twitter og på sin officielle hjemmeside.

https://twitter.com/poroshenko/status/736245435216629762

Den tidligere formand for Venstre skal fungere som ekstern rådgiver for Porosjenko og bliver ikke en del af præsidentens faste stab, skriver ukrainske Kiev Post ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Anders Fogh Rasmussens egen rådgiver, Michael Ulveman, bekræfter, at der er indgået en aftale med den ukrainske præsident, men oplyser at han på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer.

Fra generalsekretær til eget konsulentfirma

Anders Fogh Rasmussen overtog posten som generalsekretær for Nato efter hollandske Jaap de Hoop Scheffer i 2009. Han var dermed formand, da konflikten mellem Ukraine og Rusland f0r alvor brød ud, og da Krimhalvøen blev annekteret i 2014.

- Annekteringen af Krim er ulovlig og illegitim, og Nato-allierede vil ikke anerkende den, lød det dengang.

I efteråret 2014 stiftede den tidligere statsminister sit eget rådgivningsfirma, Rasmussen Global, og har blandt andet været hyret af et af verdens største konsulentvirksomheder Boston Consulting Group.

Anders Fogh Rasmussen var Danmarks statsminister fra november 2001 til 2009 og har blandt andet udgivet bøgerne "Kampen om boligen" og "Fra Socialstat til Minimalstat".