Angriber i lufthavn: Jeg er her for at dø for Allah

Tre er anholdt efter lørdagens skyderi i lufthavn i Paris. Anklager vil efterforske det som terror.

Angrebet skete tidligere i dag i Orly lufthavn i Paris, hvor bevæbnede sikkerhedsstyrker slog jernring om området. (Foto: BENJAMIN CREMEL © Scanpix)

Tre personer er anholdt, efter en formodet islamist forsøgte at frarøve et våben fra en soldat i Orly lufthavn i Paris lørdag formiddag.

Angriberen blev dræbt umiddelbart efter af flere skud.

De anholdte er gerningsmandens far, bror og fætter, oplyser anklageren i Paris, François Molins.

Manden forsøgte at fravriste et skydevåben fra en soldat i lufthavnen. Andre soldater reagerede, og det tyder på, at de umiddelbart efter dræbte ham med flere skud.

- Læg jeres våben ned, jeg er her for at dø for Allah. I alle tilfælde skal der dø folk, råbte han til soldaterne ifølge anklageren François Molins.

Han siger, at omstændighederne gør, at sagen vil blive efterforsket som en terrorsag.

Før gerningsmanden angreb soldaten i Orly lufthavn, har han "kastet en rygsæk med en dunk benzin på gulvet", fortæller Molins.

- De to minutter (som optrinet varede red.) med soldaterne, demonstrerer helt tydeligt angriberens meget stærke beslutsomhed, påpeger han.

Et øjenvidne forklarede tidligere på dagen, at han på et tidspunkt havde holdt den kvindelige soldat som gidsel.

- Han holdt hende om halsen og truede to andre soldater med kvindens gevær. Soldaterne forsøgte at tale ham til fornuft, men så hørte jeg to skud, sagde øjenvidnet.

/ritzau/AFP