To anholdt efter brasiliansk milliontyveri

To personer er nu blevet anholdt i forbindelse med det store bankrøveri i Brasilien. Tyvene gravede en 200 meter lang tunnel ind under banken og bagefter tømte de bankboksen for 410 millioner kroner.

Banden undslapmed over 400 mio. kr. Foto: Jarbas Oliveira, © Scanpix

To personer er nu blevet anholdt i forbindelse med det storebankrøveri i Brasilien.

Uhindret gravede bankrøverne i løbet af tre måneder uhindret en200 meter lang tunnel under to ejendomme frem til bankboksen i enfilial af landets nationalbank.

Banden undslap med 68 millioner realer (omkring 410 millionerkroner).

Fandt penge i bil

I forbindelse med de to anholdelser er omkring en million realerfra tyveriet blevet beslaglagt.

Pengene, der var samlet i bundter med 50-real-sedler, var stadigombundet med nationalbankens bånd.

De blev fundet i to biler i Belo Horizonte, der er regionalhovedstad i delstaten Minas Gerais. Chaufføren af den ene bil samten passager blev anholdt.

Tyveriet, der var det største i Brasiliens historie, var rettetmod den brasilianske nationalbanks afdeling i Fortaleza.

Tyveriet foregik i weekenden og blev først opdaget mandagmorgen, da banken åbnede.

Ingen forsikring

En talsmand for centralbanken sagde mandag, at de stjålne pengeikke var forsikret, og at regningen formentligt skulle betales afskatteborgerne.

- Kun penge, der transporteres, forsikres. Ikke dem, deropbevares i en bankboks. Det er normal procedure, sagdetalsmanden.

Tyvene forsvandt med 3,5 ton sedler. De opererede fra et hus inærheden af banken, hvor de havde oprettet et falsktgartnerforetagende, som gjorde det muligt for dem at køre megetjord væk uden at vække mistanke om tunnelen.

Der menes i alt at have været op mod en snes mand ityvebanden.

Mistænker gangstere

Politiet mistænker blandt andet bandemedlemmer fra engangsterorganisation, som kontrollerer fængslerne i S o Paulo, forat stå bag tyveriet.

Også Den Røde Kommando, som kontrollerer fængslerne i Rio ogbyens slumområder, er under mistanke for at have planlagtindbruddet.

Facebook
Twitter