Anholdt for at filme Saddams hængning

De irakiske myndigheder har tilbageholdt den mand, som filmede henrettelsen af Saddam Hussein med sin mobiltelefon. Ifølge TV-stationen Al Arabiya var det en af vagterne ved hængningen. Andre kilder siger det var en regeringsembedsmand.

De irakiske myndigheder har nu anholdt en mand, som de mener optog hængningen af Saddam Hussein med sin mobiltelefon. (© Scanpix)

De irakiske myndigheder har anholdt den mand, de mener har filmet henrettelsen af Saddam Hussein og lagt optagelsen ud på internettet.

Det siger en ansat på den irakiske regeringsleders kontor.

Den anholdte er nu ved at blive afhørt om sine motiver for at filme hængningen.

Vagt eller vidne

Ifølge tv-stationen al-Arabiya er manden en af vagterne ved henrettelsen. Han er blevet tilbageholdt af irakiske sikkerhedsstyrker. Det er dog ikke bekræftet af myndighederne.

Andre kilder har peget på regeringsembedsmænd som de, der optog billederne.

Allerede inden anholdelsen sagde Munqith al-Faroon, der var en af anklagerne i sagen mod Saddam Hussein, og som formelt havde ansvaret for henrettelsen, at han så to regeringsembedsmænd optage henrettelsen med deres mobiltelefoner.

Al Faroon understreger over for tv-stationen ABC News, at alle de tilstedeværende 14 vidner - han selv og en anden anklager inkluderet - fik ordre på at aflevere deres mobiltelefoner, før de i helikopter blev fløjet til bygningen, hvor henrettelsen fandt sted.

Ifølge tv-stationen NBC siger en kilde i premierministerens kontor, at der er tale om en embedsmand, der bevidnede henrettelsen.

Lydsporet belastende

De irakiske myndigheder filmede også episoden, men den officielle video var uden lyd, og stopper lige før Saddam Hussein hænges. Derfor kan man ikke på dén høre de fornærmelser og hånlige tilråb, som nogen råber til den dømte.

FacebookTwitter