Anklage: Mord på 19-årig i Alaska blev bestilt over Snapchat

En amerikansk teenager er anklaget for at have slået sin bedste veninde ihjel.

Denali Brehmer i retten i Anchorage i tirsdags. (Foto: Bill Roth © TNS)

Den 2. juni blev 19-årige Cynthia Hoffman skudt i hovedet og skubbet i en brusende flod i et naturområde i det sydlige Alaska.

Og ifølge anklagemyndigheden er det hendes bedste veninde, 18-årige Denali Brehmer, der står bag.

To venner indvilgede ifølge anklagemyndigheden i at hjælpe Brehmer med at lokke Cynthia med på en vandretur. En tur, der var nøje planlagt at skulle ende med drabet på Cynthia Hoffman, siger M.J. Thim, der er talsmand for det lokale politi, til lokale medier i Anchorage, som er den største by i staten Alaska:

- Det var planlagt. Man gik målrettet efter offeret.

Drabet har i den grad rystet Alaskas befolkning og længere ud over grænsen, siger politichefen i Anchorage på et pressemøde.

Bestilt drab

I denne uge blev Brehmer fremstillet i retten tiltalt for drabet.

Men hvad der gør sagen endnu mere opsigtvækkende er, at ifølge anklageren blev drabet på Cynthia Hoffman bestilt af en mand flere tusinde kilometer væk.

Ifølge anklagemyndigheden fik Brehmer tilbudt ni millioner dollar, svarende til knap 60 millioner danske kroner, af en mand bosiddende i delstaten Indiana i det nordøstlige USA.

Han havde ifølge anklageren skrevet til Brehmer på det sociale medie Snapchat, at hun skulle ”voldtage og dræbe en eller anden i Alaska” samt sende både billeder og video af forbrydelsen.

Hvad Brehmer ikke vidste var, at det var en falsk profil, hun kommunikerede med.

Falsk profil fristede Brehmer

Anklagemyndigheden peger på, at Brehmer gennem en måned havde kontakt med en falsk profil på Snapchat.

Profilen på Snapchat hed Tyler og udgav sig for at være multimillionær. Denali Brehmer havde aldrig mødt Tyler ansigt til ansigt – de kommunikerede udelukkende sammen over Snapchat. Men profilen var falsk og blev i virkeligheden styret af 21-årige Darin Schilmiller.

Hvorfor Schilmiller bad om en voldtægt og et mord på en i Alaska, er der ikke kommet noget frem om. Han er tidligere på måneden blevet anholdt for børnepornografi og distribuering heraf.

  • Kayden McIntosh, 16, i retten i Anchorage i tirsdags. (Foto: Bill Roth © TNS)
  • Caleb Leyland, 19, i retten i Anchorage i tirsdags. (Foto: Bill Roth © TNS)
1 / 2

Lokkede venner med penge

Politiet fortæller, at Denali Brehmer tilbød flere af sine venner en stor andel af de knap 60 millioner kroner for at hjælpe hende med at udføre planen om at dræbe Cynthia Hoffman.

Fire indvilgede i det, og alle er nu tiltalt i drabssagen.

En af vennerne, 16-årige Kayden McIntosh, er tiltalt for at affyre skuddet mod dræbte. En anden, 19-årige Caleb Layland, er tiltalt for at stille et køretøj til rådighed, der skulle bruges til at fragte offeret fra byen Anchorage til gerningsstedet.

Det er ukendt, hvordan de to sidste hjalp til, da de er mindreårige.

Anklagemyndigheden beskriver også, hvordan den dræbte fik bundet sine hænder sammen med gaffatape, inden hun blev ramt af et skud i hovedet og skubbet ud over kanten.

Teenagere kan ende bag tremmer

I alt er seks unge mennesker blevet tiltalt i forbindelse med Cynthia Hoffmans død. Fire venner, Denali Brehmer og Darin Schilmiller.

De to mindreårige – henholdsvis en dreng og en pige - er der ingen oplysninger om. Deres sager vil blive behandlet ved en ungdomsdomstol, hvilket gør detaljerne om deres medvirken, inklusive navne, fortrolige.

Brehmer og hendes venner står til 99 år i fængsel, hvis de bliver fundet skyldige i drabet.

Darin Schilmiller, der stod bag den falske profil, bliver formentlig udleveret til Alaska i midten af juli måned.

Timothy Hoffman (til højre), far til dræbte Cynthia Hoffman, fik støtte af Edie Grunwald (venstre), hvis søn blev dræbt i november 2016. (Foto: Bill Roth © TNS)

”Nu skal jeg begrave hende”

Tilbage står nu den dræbtes far, Timothy Hoffman. Han har til lokale medier beskrevet sin datter som havende indlæringsvanskeligheder, og det gjorde hende mentalt yngre end 19 år.

Samtidig beskriver faren, at hun inderligt ønskede sig venner, at blive accepteret. samt at hun havde tillid til sine omgivelser.

Han fortæller også, hvordan Cynthia Hoffman så Brehmer som sin bedste veninde. Denali Brehmer og Cynthia Hoffman havde kendt hinanden i mindst seks måneder – de fire andre involveret i drabet var forholdsvis nye venner.

Faren fortæller også til lokale medier, at han agter at møde op til alle retsmøder.

- Min datter stolede på de her mennesker. Min datter ønskede sig bare venner, sagde han.

- Nu skal jeg begrave hende.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter