Tema Terrorangreb i Paris

Anklager: Abdeslam ville være selvmordsbomber, men ændrede mening

Saleh Abdeslam havde planer om at sprænge sig selv i luften ved fodboldstadion i Paris, siger anklager.

En betjent bevogter det sted, hvor Abdeslam blev afhørt. Ambulancen formodes at være den, han bliver transporteret rundt i. Han blev såret ved anholdelsen. (Foto: STEPHANIE DEMASURE © Scanpix)

Saleh Abdeslam havde egentlig planer om at sprænge sig selv i luften på Frankrigs nationalstadion, Stade de France, som led i angrebene i Paris den 13. november sidste år.

Men han ændrede mening om det, har han ifølge den franske anklager fortalt belgiske efterforskere.

- Disse udsagn, som bør tages med forbehold, efterlader en hel række forhold, som Saleh Abdeslam er nødt til at forklare, siger anklageren i Paris, François Molins, ifølge nyhedsbureauet AFP på en pressekonference.

Terrorangreb i Paris

130 personer blev fredag d. 13. november dræbt ved skud- og bombeangreb seks forskellige steder i Paris. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Kort efter terrorangrebene 13. november sidste år blev der fundet resterne af et bombebælte i en forstad til Paris, hvor politiet siden sporede Abdeslam til via hans mobiltelfon.

Mollins understregede desuden, at Abdeslam var en af arkitekterne af angrebet. Udover at han sørgede for de to biler, der blev brugt til at fragte de øvrige terrorister til Stade de France og Bataclan, og stod bag den logistiske forberedelse af angrebene, mener anklageren også, at Abdeslam rekrutterede flere af de øvrige terrorister.

- Han havde en central rolle i dannelsen af de forskellige kommandoenheder, den logistiske forberedelse af angrebene, og han var til stede i Paris på angrebsaftenen, siger Mollins.

130 mistede livet ved angrebene i Paris.

Salah Abdeslam er nu overført til et topsikret fængsel i Brugge, hvor han vil sidde i en specialcelle, der skulle være garanteret flugtfri.