Anklager i Paris: Dræbt gerningsmand støttede IS

Gerningsmanden bag skyderiet i Paris er identificeret. Der er fundet en seddel, som indikerer støtte til Islamisk Stat.

Den franske statsanklager Francois Molins fortæller, at den formodede gerningsmand bag angrebet mod politiet i går i Paris var seriekriminel, men han var ikke kendt af politiet for at være radikaliseret. (Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT © Scanpix)

Fransk politi har fundet en seddel tæt ved den mand, som menes at stå bag skudangrebet mod politiet i går aftes på Champs-Élysées i Paris.

Sedlen er formentlig faldet ud af hans lomme og indeholder en tekst, som forsvarer terrorgruppen Islamisk Stat.

Det fortæller den franske statsanklager, François Molins, på et pressemøde.

Den formodede gerningsmand er nu identificeret, fordi han havde ID på sig.

Han er 39 år og født i pariserforstaden Livry-Gargan i regionen Seine-Saint-Denis, fortæller anklageren ifølge franske Le Monde.

Men ifølge anklageren var han ikke kendt for at være radikaliseret.

- Han var ikke på overvågningslisten og havde ikke vist nogen tegn på radikalisering på trods af mange år i fængsel, siger anklageren ifølge Reuters.

Terrorgruppen Islamisk Stat sagde angiveligt i går aftes, at 'en af dens soldater' udførte angrebet. Men det vides ikke, om det passer.

Fire domme for vold og indbrud

Politiet kendte ham fra tidligere, hvor han røg ind og ud af fængslet efter at være blevet dømt for fire kriminelle forhold.

Han blev i 2001 idømt femten års fængsel for mordforsøg på politibetjente. I 2008 fik han en dom for vold. I 2009 fik han endnu en voldsdom i en sag mod en medfange.

Og i 2014 blev han idømt fire års fængsel for et indbrud.

Han var på fri fod nu, men under prøveløsladelse og skulle derfor melde sig af og til hos politiet. Alligevel kunne han rejse til Algeriet i januar, skriver Reuters.

Le Monde citerer anklageren for at sige, at han i begyndelsen af året skulle have forsøgt at skaffe sig våben og givet udtryk for, at han ville dræbe politifolk. Men myndighederne fandt ingen tilstrækkelige beviser til at føre en sag.

Anklageren siger også, at efterforskere stadig undersøger, om manden har haft nogen medsammensvorne.

Det var i går klokken 21.00 lokal tid, at gerningsmanden i sin bil kørte hen mod et politikøretøj på den berømte boulevard og efterfølgende gik til angreb med en Kalashnikov.

Han dræbte en betjent med to skud i hovedet og sårede to andre betjente, inden politiet nåede at skyde og dræbe ham.

Også en tilfældig forbipasserende blev lettere såret.

Angrebet skete kun få dage før første runde af præsidentvalget i Frankrig, som finder sted på søndag.