Anklager vil åbne ny efterforskning af Brasiliens præsident

Anklager i Brasilien vil undersøge, om Rousseff og Lula har prøvet at hindre efterforskning af korruptionssag.

Brasiliens præsident Dilma Rousseff risikerer nu at få en korruptionssag på halsen. (Foto: Andressa Anholete © Scanpix)

Brasiliens chefanklager har bedt landets højeste domstol om at se nærmere på mistanker om, at præsident Dilma Rousseff har forsøgt at spænde ben for efterforskningen af den omfattende Petrobras-korruptionsskandale.

Ifølge chefanklageren, Rodrigo Janot, er der mistanke om, at Rousseff sammen med Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silvah har forsøgt at lægge hindringer i vejen for den dommer, der undersøger skandalen.

En ny efterforskning af Rousseff kan meget vel være afslutningen af hendes politiske liv, i og med at det så vil være første gang, at hun er direkte impliceret i den store skandale.

I forvejen er hun hårdt presset af en anden sag om muligt misbrug af offentlige midler og manipulation med de offentlige budgetter.

Chefanklager Rodrigo Janot har også sigtet hendes forgænger Lula for at have forsøgt at presse den tidligere Petrobras-chef Nestor Cervero til at undlade at samarbejde med myndighederne i efterforskningen.

Det skriver flere brasilianske aviser, men chefanklagerens kontor afviser at bekræfte oplysningen.

Petrobras-sagen handler blandt andet om et kartel af entreprenørvirksomheder, som har foretaget hemmelige udbetalinger til det statslige olieselskab Petrobras' direktører for at opnå lukrative kontrakter.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter