Anklager vil have Florida-skoleskyder dømt til døden

17 drab på elever og ansatte på en skole bør udløse dødsstraf, mener anklager i sag om skoleskyderi i Florida.

Nikolas Cruz i den orange dragt bør dømmes til døden, hvis anklagemyndigheden i Florida får sin vilje ved den kommende retssag. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Susan Stocker-sun Sentinel)

Myndighederne i den amerikanske delstat Florida vil søge at få den formodede gerningsmand bag et skoleskyderi i februar dømt til døden, når sagen kommer for retten.

Det viser anklageskriftet mod den 19-årige mistænkte ifølge nyhedsbureauet AP.

Anklageren i sagen har tirsdag offentliggjort anklageskriftet mod den 19-årige Nikolas Cruz. Cruz skal onsdag møde op til en høring om de 34 kriminelle forhold, han er sigtet for.

På listen af anklager står blandt andet 17 overlagte drab på elever og ansatte på skolen Marjory Stoneman Douglas High School i februar.

Cruz' forsvarsadvokat har oplyst, at den 19-årige er klar til at erklære sig skyldig, hvis anklageren ikke går efter en dødsstraf. En sådan aftale kan stadig indgås, selv om anklageren har indgivet sit anklageskrift.

Hvis Cruz kendes skyldig i anklagerne imod ham, er den eneste mulighed ud over dødsstraf ifølge AP fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

/ritzau/

Facebook
Twitter