Anklaget for racisme: Starbucks lukker 8.000 butikker for en eftermiddag

Kurset er kommet i stand, efter to afroamerikanske mænd blev anholdt i en Starbucks-butik.

En mand drikker kaffe, mens demonstranter protesterer udenfor en Starbucks i Philadelphia, den 19. april. (Foto: Dominick Reuter © Scanpix)

Når eftermiddagskaffetørsten melder sig hos amerikanerne i dag, må de gå et andet sted hen end Starbucks.

For det er i dag, at verdens største kaffekæde lukker sine amerikanske butikker og sender 175.000 af sine ansatte på kursus for at lære om racisme og forskelsbehandling.

De mange tusinde ansatte bliver sendt på kursus, efter en episode på en Starbucks i Philadelphia i sidste måned, hvor to afroamerikanske mænd blev anholdt for ulovlig indtrængen.

De to mænd opholdt sig i restauranten, hvor de ventede på en ven, uden at købe noget, og det fik stedets bestyrer til at ringe efter politiet.

Hændelsen, som blev filmet og delt på sociale medier, udløste voldsom kritik og beskyldninger om racisme i Starbucks, som siden har undskyldt - og indgået et forlig med de to mænd.

  • Demonstranter i den Starbucks i Philadelphia, hvor de to mænd blev anholdt. (Foto: Mark Makela © Scanpix)
  • "Hvorfor havde I brug for, at politiet var der?" lyder teksten på skiltet under en demonstration i Philadelphia i dagene efter anholdelsen. (Foto: Dominick Reuter © Scanpix)
1 / 2

Nu skal de ansatte så lære, at behandle alle deres kunder ligeværdigt - uanset deres hudfarve.

- Selvom det her problem ikke er begrænse til Starbucks, så er vi dedikeret til at være en del af løsningen. Lukningen af vores butikker er bare et skridt på en rejse, der kræver engagement fra alle niveauer af vores virksomhed og partnerskaber i lokalsamfundet, udtaler Starbucks administrererende direktør, Kevin Johnson, til CNN.

Gruppearbejde og film

På kurset vil de ansatte blive opdelt i mindre grupper, hvor de skal tale om deres egne oplevelser og se en film om forskelsbehandling. Det skriver CNN.

Hver enkelt butik få en "værktøjskasse", der skal hjælpe dem med at gennemføre træningen. Kurset vil ifølge Starbucks have fokus på at forebygge forskelsbehandling og på USA's historie for racediskrimination i det offentlige rum.

Kurset er organiseret med hjælp fra organisationen NAACP, som er en af USA's ældste og mest indflydelsesrige borgerrettighedsorganisationer, og tænketanken Demos.

Undervisningsmaterialet vil ifølge CNN blive frigivet i næste uge, ligesom de to organisationer også vil udfærdige en rapport i de kommende uger over de problemstillinger, som Starbucks bør forholde sig til.

8.000 Starbucks-butikker lukker i eftermiddag amerikansk tid - undtaget er dem i lufthavne og supermarkeder, skriver Reuters.

Facebook
Twitter