Annan: Danmark utilpasset til muslimsk indvandring

FN's generalsekretær Kofi Annan antyder i en tale at Danmark er utilpasset til muslimsk indvandring. Dansk Folkeparti vil have statsminister Anders Fogh Rasmussen til at kommentere udtalelserne.

FNs generalsekretær Kofi Annan på et møde i Civilisationernes Alliance i Doha i Qatar. (Foto: Karim Jaafar © Scanpix)

Dansk Folkeparti vil have statsminister Anders Fogh Rasmussen til at kommentere de udtalelser, som FN's generalsekretær, Kofi Annan er kommet med på et møde i Civilisationernes Alliance i Doha i Qatar.

FN's generalsekretær Kofi Annan antydede i dag i en tale om samarbejdet med civilisationer, at Danmark er utilpasset til muslimsk indvandring.

- De fornærmende karikaturer blev først offentliggjort i et europæisk land, som for nylig fik en væsentlig muslimsk befolkningsandel, og som endnu er usikker på, hvordan man skal tilpasse sig til det, sagde Annan.

Vil også have udenrigsministeren på banen

Uden at nævne navne drog han parallel mellem Danmark og lande som Iran, Pakistan, Syrien og Libanon.

- Jeg kan ikke forestille mig, at statsministeren er enig med generalsekretæren om, at det er Danmark og det danske folk, der skal tilpasse sig de tilrejsende muslimer, snarere ville det vel være naturligt, at det var de tilrejsende muslimer, der tilpassede sig Danmark, siger udenrigsordfører, Søren Espersen, der også vil have udenrigsminister Per Stig Møller til at tage afstand fra Annans udtalelser i forbindelse med EU's udenrigsministermøde mandag.

Den danske udenrigsminister kommenterede i dag Annans kritik af, at Danmark endnu ikke har fundet ud, hvordan man skal tilpasse sig en muslimsk befolkningsandel.

- Det er naturligvis ikke Danmark, der skal tilpasse sig det muslimske mindretal, men det muslimske mindretal, der skal integreres i Danmark, sagde Per Stig Møller, som ikke læser Annans udtalelse sådan, at han mener, at Danmark skal indordne sig under et muslimsk mindretal.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b56f36a11f9d07d0413639http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53b56f37a11f9d07d041363c

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk