Ansvarlig for Englands største sexmisbrugssag nægter at træde af

Efter en rapport har dokumenteret seksuelt misbrug af mindst 1.400 børn i Rotherham i Nordengland – har der lydt klare krav om fyring af politikommissæren i området. Men han nægter at gå af.

Selvom byen ser idyllisk ud - har den vist sig at gemme på en skrækkelig hemmelighed. (© Ben Sutherland)

En uafhængig undersøgelse viste i tirsdags, at mindst 1.400 børn er blevet udsat for seksuelt misbrug fra 1997 til 2013 i den nordengelske by.

Formanden for byrådet i Rotherham, Roger Stone, valgte at trække sig øjeblikkeligt, da rapportens uhyggelige konklusioner blev offentliggjort.

Men selvom der de sidste par dage har lydt højlydte krav om, at den ansvarlige politikommissær i området, Shaun Wright, også skal gå af - har han valgt at klamre sig til posten.

Forlader Labour

Efter opfordringer og trusler om suspension fra flere toppolitikere har politikommissæren valgt selv at trække sig fra partiet Labour - inden han ville blive smidt ud.

Men han fastholder, at han vil forblive politikommissær i South Yorkshire. Det skriver BBC.- Som far og borger i South Yorkshire er mine tanker hos ofrene og deres familier, og jeg gentager min undskyldning til dem og tager det fulde ansvar for min del i de kollektive fejl, der fandt sted i Rotherham i den tid, jeg var i embedet, skriver han en pressemeddelelse.

Han understreger, at han ikke bliver som politikommissær for sin egen skyld - men fordi, han er overbevist om, han er den mest passende person til jobbet, og at han føler sig forpligtet til at blive og arbejde.

Flere parlamentsmedlemmer fra partiet Labour har nu sagt, at politikommissæren muligvis kan se frem til en sag om tjenesteforseelse - hvis han ikke vælger at trække sig fra alle sin hverv frivilligt.

Nådesløs kritik

En stor del af æren for, at det ufatteligt store antal ofre i Rotherham endelig kommer frem, bliver tilskrevet journalisten Andrew Norfolk fra avisen The Times.

Han har gravet i problemet siden 2011 og fremlagt en lang række grusomme eksempler på svigt fra myndighedernes side.

Efter den seneste undersøgelse retter han en nådesløs kritik af Rotherhams byråd: - Så sent som 2012 fortsatte dem, der havde magten i byrådet, den årtier lange praksis med ikke til fulde at erkende og lære af fortidens katastrofale fejl. Flere piger led, mens byrådet mudrede sagen til, siger Andrew Norfolk ifølge PressGazette.

I en lige så hård kommentar kalder avisen The Guardian Rotherham for "nationens sexmisbrugshovedstad":

- Den lokale administration og politiet kendte til problemerne og valgte ikke at forhindre dem. Det viser tydeligt, at noget er råddent i Rottenham, skriver The Guardian.

Facebook
Twitter